No Picture

Museu d’Història Natural de Catalunya

gener 31, 2008 simonjoan 0
Un dels possibles escenaris de futur per a les col•leccions de biodiversitat de Catalunya (les documentals, però també les de conservació, com ara jardins botànics i bancs de germoplasma) pot ser la integració en un nou museu en xarxa, impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, sota el nom de Museu d’Història Natural de Catalunya, presentat recentment pel conseller J.M. Tresserras.
No Picture

Conservation Letters

gener 27, 2008 simonjoan 0

La Societat per a la  Biologia de la Conservació (SCB, Society for Conservation Biology) acaba de publicar una nova revista, Conservation Letters, que s'afegeix a […]

No Picture

Més recursos al portal BioC

gener 18, 2008 simonjoan 0

Diverses novetats aparegudes a principis del 2008 i d’altres recursos consolidats en anys anteriors han estat incorporats als apartats de recursos i d'enllaços d’aquest portal del BioC. Us recomanem la visita als següents:

No Picture

Conservació de parents de plantes cultivades

gener 18, 2008 simonjoan 0

 Acaba de publicar-se el llibre Crop Wild Relative Conservation and Use, editat per  N Maxted, B V Ford-Lloyd i  S P Kell, de la  University of Birmingham; J.M  Iriondo, de la Universidad Politécnica de Madrid i  E Dulloo i  J Turok, de Biodiversity International (Itàlia). 

El llibre, amb 720 pàgines i publicat el desembre de 2007,  demostra el lligam fonamental entre la conservació de la biodiversitat i la seva explotació.

 

No Picture

Sequera, clima i conservació

gener 18, 2008 simonjoan 0

El Grup d'Anàlisi de Situacions Meteorològiques Adverses (GAMA) del Departament d'Astronomia i Meteorologia de la UB ha donat a conèixer un document en què es descriu la situació de la sequera actual a Catalunya. Entre altres resultats, de l'anàlisi s'extreu que «per al període de tardor de 2007 la situació dominant -a Catalunya- és la de règims secs, molt secs i, fins i tot, extremadament secs, principalment en les capçaleres dels rius Ter i Llobregat, dos rius estratègics per al subministrament d'aigua».

No Picture

Conservació concertada de flora i de monuments

gener 12, 2008 simonjoan 0

 

Conservació concertada de flora i de monuments històrics

Cèsar Blanché

Segons l’associació ARBA, les obres de recuperació del fossat del castell d’Arévalo (Àvila) han provocat la destrucció de la població més nombrosa de Hohenackeria polyodon Coss. & Durieu (Umbelliferae) de l’estat espanyol. Hi hauria alguna manera d’incloure, de manera concertada, objectius de conservació de flora a les diverses iniciatives de conservació i de restauració de monuments històrics?

Castell d’Arévalo (Àvila)