No Picture

E-Flaixos en BCP, 10

octubre 31, 2008 simonjoan 0
Nous llocs webs enllaçats al Portal BioC, novetats a BioC Films, notícies i avançaments de congressos, novetats bibliogràfiques (Flora i vegetació de la bassa de Sanavastre (Cerdanya), de Josep Nuet i Valentí Gonzàlez) , l’informe de la Fiscalia de Medi Ambient de Barcelona i les novetats en aplicació de la Llei de Biodiversitat, són reportats en aquesta sèrie de notícies breus.
No Picture

Diccionari de Ciències Ambientals de l’IEC a Internet

octubre 31, 2008 simonjoan 0

 L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha posat en marxa el Diccionari de les Ciències Ambientals, una eina en línia i oberta a tothom que conté sis mil vuit-cents termes especialitzats en llengua catalana. L'han dut a terme les seccions de Ciències Biològiques i de Ciències i Tecnologia de l'IEC, en el marc del programa de recerca del Diccionari de ciència i tecnologia, i vol omplir 'un buit en la lexicografia especialitzada, que fins ara només disposava de diccionaris sectorials'.

No Picture

El Fons Documental de la XCT, a Internet

octubre 29, 2008 simonjoan 0
 El Fons Documental de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) el qual és únic a Catalunya i l’Estat espanyol, facilita informació i dóna suport a les entitats de custòdia, professionals i estudiosos de la conservació del patrimoni natural i cultural del territori català. El Fons també funciona per Internet des del passat 1 d’octubre de 2008

 

No Picture

Valor econòmic de la pol•·linització: 153 kM€

octubre 27, 2008 simonjoan 0

 Un estudi dut a terme per científics francesos (INRA, CNRS) i alemanys (UFZ)  (Gallai et al., 2008) ha permès estimar el pes econòmic de l’activitat pol•linitzadora dels insectes en uns 153 mil milions d’euros anuals.

 

Foto: André Künzelmann/UFZ

 

 

No Picture

EDITORIAL

octubre 18, 2008 simonjoan 0
Ara farà un any, l’octubre del 2007, entrava en ple funcionament aquest Portal de Biologia de la Conservació de Plantes, impulsat per l’Equip de Recerca del BioC, després d’un període de proves. Transcorregut aquest temps, estem satisfets de l’experiència i pensem que ha servit als objectius que ens havíem plantejat, d’una part com a portal de recursos, anuncis i notícies relacionades amb la Biologia de la Conservació de plantes i, de l’altra, com a plataforma per difondre les activitats del nostre equip de recerca, que pertany al GREB (Grup de Recerca Consolidat al Pla de Recerca de Catalunya)
No Picture

Confisquen 83 tones de pinya de pi pinyoner

octubre 15, 2008 simonjoan 0

 Els Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya han confiscat 83 tones de pinya de pi pinyoner procedent de la recol·lecció il·legal. És el comís més important que s’ha fet mai a Catalunya.

Font: Nota de premsa DMAH de 13.10.08

No Picture

Novetats bibliogràfiques

octubre 14, 2008 simonjoan 0
 Vegeu les següents notícies de publicació: Primera avaluació del sistema d'espais naturals protegits de Catalunya (Josep M. Mallarach (coord.) Treballs de la ICHN, 15 (2008); Catálogo de especies amenazadas en Aragón. Flora (Diversos Autors, 2008) i Revisió de l’estat de conservació de les espècies (2008), dins la col•lecció de llistes vermelles de la UICN, presentat al Congrés de Barcelona.