No Picture

Contaminació lluminosa

febrer 13, 2009 simonjoan 0
Contaminació lluminosa
 
M. Carmen Martinell
 
Entre els problemes mediambientals als quals ens enfrontem actualment, la contaminació lluminosa passa molts cops desapercebuda. Tanmateix, sols amb fer una ullada als mapes de la península Ibèrica  o del món  ens podem fer una idea de l’abast d’aquest fenomen, no exclusiu dels països més desenvolupats (és flagrant el cas de l'Índia). Podria pensar-se que està lligat exclusivament a les zones urbanes i industrials, però tal i com es pot observar als mapes, fins i tot a zones relativament allunyades dels nuclis urbanitzats, els nivells de lluminositat nocturna són més alts del que correspondria.
 

No Picture

Crònica d’Ecoflor 2009

febrer 12, 2009 simonjoan 0

Crònica de M. Bosch i M.C. Martinell

 Els passats 5 i 6 de febrer ha tingut lloc a Santiago de Compostela la VI Reunió del grup de treball d’ecologia i evolució floral (ECOFLOR), grup de treball que pertany a l’Asociación Española de Ecología Terrestre (AEET). L’esdeveniment s’ha desenvolupat al Centro de Estudios Avanzados de la Universidad de Santiago de Compostela. L'organitzador, en aquesta ocasió, ha estat el Dr. Luís Navarro (Grupo de Ecología y Evolución Floral Universidad de Vigo ) i ha reunit més de 60 investigadors nacionals i estrangers.

No Picture

Llista Vermella d’Andorra

febrer 12, 2009 simonjoan 0

 L'Institut d'Estudis Andorrans i el Ministeri de Turisme i Medi Ambient d'Andorra han publicat recentment (2008) l'obra Check-list i Llista vermella de la flora d'Andorra, obra de l'equip format per E. Carrillo, A. Mercadé, J.M. Ninot, J. Carreras, A. Ferré i X. Font, del Grup de Recerca de Geobotànica i Cartografia de la Vegetació de la UB.

Aquest treball ve a omplir un buit significatiu en l'avaluació de l'estat de conservació de la flora vascular dels Països Catalans i és el resultat d'un estudi continuat des de fa anys de l'equip d'autors, bon coneixedor de la flora pirinenca, per a les autoritats andorranes.

 

 

 

 

No Picture

Ajuts a actuacions als ENP

febrer 2, 2009 simonjoan 0

El DMAH ha fet pública la convocatòria d'ajuts per a actuacions als Espais Naturals Protegits de Catalunya, corresponent a l'any 2009. El termini de presentació […]