No Picture

Banc de Germoplasma de flora alpina al MariMurtra

juny 26, 2009 simonjoan 0

 Finalitza la campanya de recol•lecció i conservació en el Banc de Germoplasma del Jardí Botànic Marimurtra corresponent a la primera fase del programa de flora alpina de la Fundació Carl Faust.

 

Tancament de doble seguretat: les llavors es conserven en tubs hermètics amb gel de sílice dins de pots hermètics també amb gel de sílice (Foto: N. Membrives).

 

A finals de primavera de l’any 2009 s’han incorporat al Banc de Germoplasma del Jardí Botànic Marimurtra un total de 43 poblacions corresponents a 41 espècies vinculades a diferents formacions vegetals de la muntanya mitjana i alta de Catalunya. Aquest material és l’inici de la futura creació d’un jardí botànic alpí als Pirineus com a estratègia de conservació de la flora amenaçada de Catalunya.

Es tracta d’un projecte finançat per l’Obra Social de la Caixa de Catalunya a través d’un conveni amb la Fundació Carl Faust.

No Picture

Curs sobre pol·linització, al juliol.

juny 5, 2009 simonjoan 0
 
 
 
 
Els propers dies 16 i 17 de juliol el GReB , grup de recerca on s'inlcou el BioC, ha organitzat a Barcelona un curs sobre Biologia de la Pol·linització, que anirà a càrrec del Prof. Amots Dafni, de la Universitat de Haifa (Israel), amb motiu de la seva estada sabàtica entre nosaltres.
 
S'ha obert el període d'inscrpcions, que són gratuïtes, però es limita a 15 places, que seran adjudicades per ordre d'inscripció.
 
A l'article complet, trobareu els detalls d'organització del curs.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Picture

Publicada l’addenda a l’Atlas de Flora Amenazada

juny 3, 2009 simonjoan 0

 Acaba de publicar-se el nou volum suplementari de l'Addenda 2008 de l'Atlas y Libro Rojo de la Flora Vascular Amenazada de España,  que dóna a conèixer els resultats del projecte AFA3, realitzats entre 2007 i 2008, amb la inclusió de 55 noves espècies no considerades als volums anteriors. El projecte continua durant el 2009, amb els treballs de seguiment de AFA4, dels quals ja vam informar al Portal BioC (vegeu Notícia de 26.03.2009 )

A continuació reproduïm la Nota de Premsa del Director del Projecte, Ricardo Gómez (Dirección General de Medio Natural y Política Forestal, MARM) sobre la presentació de la publicació.