No Picture

Finançament de la recerca en BCP: AGAUR 09

juliol 30, 2009 simonjoan 0
L’AGAUR (Agència per a la Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca) de la Generalitat de Catalunya, ha resolt durant el mes de juliol  diverses convocatòries de projectes de recerca relacionats amb la conservació de la flora.  Així, la convocatòria SGR, de suport a grups de recerca consolidats de tot Catalunya ha atès una xifra important, de més de 35 milions d’euros per a més de 1200 grups de recerca reconeguts a escala nacional. D’entre els reconeguts com a grups de qualitat, destaquem que el GReB (al qual pertany el BioC) ha rebut suport financer per al període 2009-2014, juntament amb altres grups amb activitats relacionades amb la Biologia de la Conservació de Plantes que esmentem a continuació:
No Picture

Alteració de poblacions de Stachys maritima

juliol 3, 2009 simonjoan 0

 Segons que ha pogut saber el Portal BioC, durant la realització d'una campanya d'observació de Stachys maritima Gouan al nord de Catalunya, s'ha pogut comprovar la destrucció i alteració de dues de les seves poblacions en les darreres setmanes.

 

 

Figura 1. Individu de Stachys maritima sota runa abocada prop de Torroella

Stachys maritima és una espècie legalment protegida a Catalunya pel Decret 172/2008 (annex 1, en perill d'extinció). No obstant això, diverses activitats lligades a la gestió de residus han afectat recentment almenys dues de les seves poblacions.

Al Baix Empordà (Figura 1), s'han produït diversos abocaments de runa als nuclis poblacionals dels sorrals interiors al peu del Montgrí.

 

No Picture

A. Dafni a Barcelona

juliol 2, 2009 simonjoan 0

El Professor Amots Dafni, de la Universitat de Haifa (Israel) ha iniciat avui una estada sabàtica de dos mesos al nostre laboratori, des d'on impartirà […]