No Picture

Actualització de “Noms de Plantes” al TERMCAT

setembre 29, 2009 simonjoan 0
El TERMCAT ha actualitzat el diccionari Noms de plantes, publicat el mes de març passat. Les principals novetats que presenta l’obra són: un disseny renovat de la interfície que facilita la interpretació de les dades (ordenació diferent, canvis en la tipografia i disposició de la informació), la identificació mitjançant un marcatge de les denominacions procedents del DIEC2 i del llibre Els noms de les plantes als Països Catalans de Francesc Masclans i la llista de referències bibliogràfiques completa.
No Picture

Novetats bibliogràfiques en BCP

setembre 27, 2009 simonjoan 0
Noves referències bibliogràfiques de llibres i de revistes en BCP, i en especial l'anunci de la propera aparició en català del llibre Conservacion ex situ de plantas silvestres, constitueixen el contingut d'aquesta notícia.
No Picture

Desconstrucció del Club Med, al Cap de Creus

setembre 27, 2009 simonjoan 0
 Una de les agressions més freqüents als hàbitats naturals és la construcció de tota mena d’infrastuctures i edificis. Per això, és notícia rellevant la reversió d’una alteració significativa al Cap de Creus, a causa de la creació del complex de bungalous del Club Med, cap al seu estat natural, en una actuació de desconstrucció iniciada a principis d'estiu i que comença a ser visible pel trànsit de camions que genera.

No Picture

Congrés de la SEBCP, a Almeria

setembre 19, 2009 simonjoan 0
 Els proppassats dies 15-18 de setembre ha tingut lloc a Almeria, el IV Congrés de la Sociedad Española de Biología de la Conservación de Plantas (SEBCP), organitzat per la Universidad de Almeria. El programa ha abordat, com a temes principals, d’una banda, les disciplines dels estudis de dinàmica poblacional,  genètica de la conservació,  biologia reproductiva i les estratègies de conservació i, de l’altra, aspectes més socials, com ara “Conservació de plantes i Societat” o bé “Canvi Global i Conservació de plantes”. També han tingut lloc diversos tallers de treball (Arxipèlags edàfics i conservació de flora gipsícola; Seguiment de flora com a eina d’avaluació de la BD; Informàtica de la BD i conservació de plantes).
No Picture

Estada de Sergi Massó a Brussel·les

setembre 13, 2009 simonjoan 0

 El membre del BioC Sergi Massó ha iniciat aquest setembre una estada semestral a la Universitat de Brussel•les, per a l’estudi de biogeografia de manglars, en el marc dels intercanvis del Programa Erasmus de la seva llicenciatura en Biologia.

 

Foto: Laboratoire de Complexité et Dynamique des Systèmes Tropicaux de Bussel•les, on fa l’estada S. Massó (Foto S. Massó)

No Picture

Mor el Professor Gómez Campo

setembre 8, 2009 simonjoan 0
 Segons un comunicat que acaba d'emetre la Fundació Carl Faust, dissabte passat va morir, als 76 anys, el professor César Gómez Campo, creador del banc de germoplasma de la Escuela Técnica Superior de Ingenieros Agrónomos de la Universidad Politécnica de Madrid (UPM), un dels més actius i reconeguts en el món i pioner en el camp de la conservació de flora a la Península Ibèrica.
 
 
C. Gómez-Campo (1933-2009) (Imatge: Web de Flora Iberica )
No Picture

Premi Vicens Vives a Investigadors del BioC

setembre 8, 2009 simonjoan 0
 El GIBAF (Grup d’Innovació Docent de Botànica Aplicada a les Ciències Farmacèutiques) on desenvolupen l’activitat docent universitària diversos membres del BioC (MC. Martinell, M. Bosch, A. Rovira, C. Blanché, amb C. Benedí, sota la coordinació de J. Simon) ha estat reconegut amb el Premi Jaume Vicens Vives de la Generalitat de Catalunya a la qualitat docent universitària.
 
 
 
 
 
 
No Picture

Modificacions als límits d’ENP a Catalunya

setembre 2, 2009 simonjoan 0
En aquestes darreres setmanes d’agost s’han produït diverses notícies relacionades amb les tramitacions de modificació de diverses zones protegides, d’entre les quals destaquem la zona ZEPA afectada pel Canal Segarra-Garrigues i la proposta d’ampliació de la zona d’influència del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà