No Picture

Nova publicació: “Poblaciones en peligro”

novembre 29, 2009 simonjoan 0

S’està distribuint des del MMARN aquests dies (data de pulicació oficial, 1 de setembre de 2009) l’esperat volum “Poblaciones en peligro...”, que ha significat la continuació en profunditat dels treballs del Projecte AFA (dins de l’Inventario Nacional de Biodiversidad) sobre avaluació demogràfica de plantes amenaçades.

Aquest volum, del que són autors membres de 20 equips de recerca de tot l’estat, abasta 37 espècies que han estat objecte del seguiment de llur dinàmica poblacional, 8 de les quals dels Països Catalans, que són avaluades, per primera vegada, en base al criteri E de la UICN (2001)

No Picture

Alterades dues poblacions de Silene sennenii

novembre 25, 2009 simonjoan 0

El passat 20 de novembre de 2009, en el curs de les tasques de camp d’enguany de seguiment de l’espècie endèmica Silene sennenii, han estat observades dues actuacions, a les poblacions de Baseia i del Riu Manol, que han afectat mig centenar d’individus d’aquesta espècie protegida i el seu hàbitat, a la comarca de l’Alt Empordà.

(Foto J. López-Pujol)

 

No Picture

Es crea la Comissió Assessora de Conservació de flora

novembre 19, 2009 simonjoan 0

Per resolució de 26/10/2009 de la Directora General de Medi Natural, s’ha creat la Comissió Assesora de Conservació de la Flora a Catalunya del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. S’equipara així el Principat al País Valencià i a les Illes Balears, que ja disposaven d’aquest organisme en les respectives normatives de conservació de flora.

No Picture

Regulació de l’escalada per protegir la flora

novembre 12, 2009 simonjoan 0

El Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya regularà a partir d’aquest mes de desembre l’escalada en espais protegits de la demarcació de Lleida per fer compatible aquesta  modalitat esportiva amb la conservació del patrimoni natural. Aquesta és una iniciativa que s’ha consensuat amb el col•lectiu escalador, i s’aplicarà a la serra de Mont-roig i la del Monteró per protegir la fauna i, de manera destacada, per primera vegada, la flora.

No Picture

Conservació basada en l’evidència: banc de dades

novembre 9, 2009 simonjoan 0

Internet permet accedir lliurement a la informació continguda a ConservationEvidence.com, amb articles sobre els resultats pràctics de les accions de conservació (casos), resums d’articles publicats en diverses revistes de conservació, plans de recuperació, programes de recerca, etc.

ConservationEvidence.com és mantingut per la Universitat de Cambridge.

No Picture

Accions de conservació de flora al País Valencià

novembre 8, 2009 simonjoan 0

Diverses accions de conservació dutes a terme durant l’any passat han estat resumides al volum 8 de la publicació electrònica BIOdiversitat, que edita el Servei de Biodiversitat de la Generalitat Valenciana i fan referència al  reforç poblacional de Limonium mansanetianum, al pla de propagació de Dictamnus hispanicus i al seguiment de la falguera invasora Azolla filiculoides.

No Picture

Noves revistes en BCP: Open Access

novembre 7, 2009 simonjoan 0

S’acaba d’incorporar una nova revista científica d’interès en BCP a la filosofia de publicacions internacionals amb rigor i avaluació prèvia, però que són d’accés lliure a Internet:  JPE –Journal of Pollination Ecology

No Picture

Millores al Portal BioC

novembre 3, 2009 simonjoan 0

El Portal BioC acaba de complir dos anys de funcionament des que l’octubre del 2007 va començar a funcionar amb regularitat. S’hi han publicat, des […]