No Picture

M. Enríquez presenta un TD sobre CromoCat

gener 29, 2010 simonjoan 0

Avui ha tingut lloc a la Sala de Reunions de la Unitat de Botànica de la Facultat de Farmàcia la presentació del Treball Dirigit Contribució a l’Atlas Cromosòmic de la flora dels Països Catalans, realitzat per Marc Enríquez i Torres. M. Enríquez, originari d’Eivissa, és estudiant de Farmàcia i s’ha incorporat al BioC, sota la direcció de Joan Simon i de Cèsar Blanché.

 

No Picture

Seminari a la Garrotxa, al febrer

gener 26, 2010 simonjoan 0

La Delegació de la Garrotxa de la ICHN anuncia la celebració del IV Seminari sobre Patrimoni Natural de la Comarca de la Garrotxa, que compta amb diverses presentacions sobre conservació de flora, per al proper dissabte dia 27 de febrer, a Olot.

 

No Picture

Novetats bibliogràfiques en BCP

gener 10, 2010 simonjoan 0

Es donen a conèixer diverses novetats bibliogràfiques aparegudes recentment, amb continguts sobre Ciència, flora i conservació de plantes dels Països Catalans i de la Península Ibèrica en general:

Contributions to Science, vol. 5 (2009); Toll Negre, vol. 11 (2009); Flora Montiberica, vol. 44 (2009); Bouteloua vol. 6 (2009), els quatre primers volums (0-3, 2009) de Monografías de Botánica Iberica, (MBI, nova publicació, amb especial cobertura de la flora d’Aragó) i els llibres Flora ornamental española (2009), de Daniel Guillot, Flora de la Sierra de Albarracín y su comarca (Teruel) (2009), de Gonzalo Mateo i Guía de campo de las orquídeas silvestres de Andalucía (2009), de Manuel Becerra i Estrella Robles.

També es detallen els índexs de contingut i els enllaços que permeten descarregar-ne les versions en pdf o l’accés als editors.

No Picture

E-Flaixos en BCP, 15

gener 7, 2010 simonjoan 0

Informem en format breu de diverses notícies en l’àmbit de la Biologia de la Conservació de Plantes referides a: documents sobre Biodiversitat i Canvi Climàtic, accions de recuperació de flora al Parc del Corredor-Montnegre, l’exposició pública del Parc Natural de Collserola i la presentació de la Guia de flors d’Ordesa a Barcelona.

Podeu consultar els E-Flaixos anteriors (1-14), fent clic aquí.

No Picture

El Govern aprova el Parc Natural Medes-Montgrí

gener 7, 2010 simonjoan 0


El massís del Montgrí, des dels arrossars de Pals (Foto: Jaume Blanché)

El govern de Catalunya, a la primera sessió de l’executiu del 2010, ha aprovat tramitar al Parlament de Catalunya, per via d’urgència, el projecte de llei per a la declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquesta proposta de nou parc natural inclou dues reserves naturals parcials, una de marina de les illes Medes i una de terrestre al Baix Ter; una reserva natural integral a la zona emergida de les illes Medes pel seu alt valor; una zona perifèrica de la reserva natural parcial marina, i finalment un àmbit de protecció d’espais agraris. El nou parc natural protegirà 8.192 hectàrees, de les quals 2.037 seran marines.

Pagesos, particulars i alguns ajuntaments afectats valoren molt negativament aquesta aprovació perquè consideren que no és un projecte consensuat amb el territori i perquè diuen que encara no han rebut resposta a cap de les 1.658 al·legacions presentades fa un any i mig. El conseller Baltasar, en canvi, destaca una previsió d’inversió de 22 milions d’euros i un centre d’interpretació a l’Escala.

No Picture

2010, Any Internacional de la Biodiversitat

gener 5, 2010 simonjoan 0

Comença el 2010, Any Internacional de la Biodiversitat

Cèsar Blanché

El Conveni per a la Diversitat Biològica (CBD) de les Nacions Unides ha declarat l’any 2010 com a Any Internacional de la Biodiversitat. Durant tot l’any se succeiran activitats de tota mena per difondre la problemàtica de la necessitat de preservar la diversitat biològica i estimular l’adopció de mesures per a aconseguir-ne la conservació efectiva.

No Picture

El BioC participa a “Poblaciones en Peligro”

gener 5, 2010 simonjoan 0

A finals de 2009, el Ministeri de Medi Ambient ha publicat el llibre “Poblaciones en Peligro....”  en el qual figura la fitxa corresponent a Delphinium bolosii, redactada pels membres del BioC, fruit del treball de seguiment demogràfic durant tres anys en el marc del projecte AFA.

Bosch, M., Orellana, M. R., López-Pujol, J., Rovira, A., Martinell, M. C., Blanché, C., Domínguez, F. & Albert, M. J. (2009)
“Delphinium bolosii C. Blanché & Molero”
In: Poblaciones en Peligro: Viabilidad Demográfica de la Flora Vascular Amenazada de España (Iriondo, J. M., Albert, M. J., Jiménez-Benavides, L., Domínguez-Lozano, F. & Escudero, A. [eds.].
Dirección General de Medio Natural y Política Forestal (Ministerio de Medio Ambiente, y Medio Rural y Marino), Madrid: 145-147.

Vegeu a continuació el resum de la contribució dels autors