No Picture

Noves dades cromosòmiques mediterrànies

febrer 23, 2010 simonjoan 0

Acaba de distribuir-se el volum 19 de la revista Flora Mediterranea , editada per la societat botànica mediterrània OPTIMA , corresponent a l’any 2009.

Aquest volum inclou un bon nombre de contribucions al coneixement de les plantes de la Mediterrània  així com les notes necrològiques de César Gómez Campo, Santiago Castroviejo, Joao Amaral Franco, Armen Takthajan i Andrea Di Martino, recentment traspassats.

Com és habitual, hi apareix el número corresponent  (19) de la sèrie Mediterranean Chromosome Number Reports, editada a cura de G. Kamari, C. Blanché i S. Siljak-Yakovlev, sota els auspicis de la Comissió internacional de Cariosistemàtica i Sistemàtica molecular d’OPTIMA i que, en aquesta ocasió, aplega contribucions amb nova informació citogenètica de 21 tàxons, incloent-hi diverses poblacions catalanes que un cop més, demostra la vitalitat i la significació dels estudis cromsòmics en el conjunt de la recerca sobre biodiversitat vegetal mediterrània.

No Picture

Nou portal UICN-Mediterrani

febrer 22, 2010 simonjoan 0

Avui ha estat publicat el nou portal específic de la UICN per al Mediterrani que, entre d’altres, recull i fa pública la nova Iniciativa per a la Llista Vermella de la Regió Mediterrània. Aquesta aplicacio permet consultar on line la Llista Vermella regional, en l’actualitat amb més de 2.000 espècies.

El web publica a més el nou vídeo promocional de la campanya 2010, Any Internacional de la Biodiversitat, penjat a You Tube

No Picture

La biodiversitat dels PPCC, a Òmnium Cultural

febrer 20, 2010 simonjoan 0

El proper dia 4 de març tindrà lloc a Òmnium Cultural, a Barcelona, la taula rodona La biodiversitat dels Països Catalans. La natura també és cultura. Com podem protegir-la els catalans?, una sessió que significa el reconeixement de l’estudi de la biodiversitat com a part de la cultura, i del patrimoni natural, com a part del patrimoni cultural i nacional d’un país.

L’acte comptarà amb la participació de Jordi Pigem, doctor en filosofia; Puri Canals, presidenta de Depana; Xavier Font, investigador de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat de la UB i de Ferran Rodà, ecòleg del CRAF i membre de la Institució Catalana d’Història Natural i s’insereix en el conjunt d’actes que tenen lloc durant la celebració del 2010 com a Any Internacional de la Biodiversitat.

 

No Picture

Evolució i política de conservació: E-Congrés

febrer 7, 2010 simonjoan 0

S’ha anunciat la propera obertura del congrés electrònic (E-conference) sobre “Evolució i Biodiversitat” que tindrà lloc del 1 al 19 de març. Us animem a que us hi inscriviu perquè les conclusions seran elevades a recomanacions per a la Recerca en Biodiversitat a nivells estatal i europeu, aprofitant les reunions sectorials ara que Espanya presideix la UE per torn rotatiu.

No Picture

Dia Internacional de les Zones Humides

febrer 2, 2010 simonjoan 0

Coincidint amb la celebració, avui, del Dia Mundial de les Zones Humides, l’organització ecologista Depana ha elaborat un informe en què demana la protecció de 17 zones humides d’especial interès natural de Catalunya.