No Picture

Majoria d’edat de “El Medi Ambient”

març 21, 2010 simonjoan 0


Dimarts vinent, dia 23 de març, es compleixen 18 anys justos des de la primera emissió del programa de TV3 “El Medi Ambient”. En aquest 18 anys,  el programa ha  produït més de 4.200 reportatges que han contribuït a l’educació ambiental i al coneixement de la biodiversitat, també d’espècies de flora amenaçada, en els quals el BioC ha tingut ocasió de participar (vegeu pestanya Media).

No Picture

Wollemia nobilis, a Barcelona

març 16, 2010 simonjoan 0


Cons masculins de Wollemia nobilis (Foto: Australian National Botanic Gardens)


Wollemia nobilis (Araucariaceae), conífera emblemàtica de la conservació de flora a escala mundial, ja es troba a Barcelona. L’espècie australiana, de la qual es coneixen a la natura poc més d’una cinquantena d’individus (avaluada com a CR amb criteris UICN 2001), ha estat objecte de diverses campanyes de multiplicació in vitro que, en part, han trascendit de l’estratègia de conservació per passar a ser comercialitzats com a materials de jardineria (i venuts en subhastes internacionals). Un d’aquests individus ha estat plantat recentment als jardins de la Tamarita, a Barcelona, en una acció d’educació ambiental.

No Picture

Novetats bibliogràfiques

març 4, 2010 simonjoan 0

Donem a conèixer dues novetats aparegudes durant les darreres setmanes. Es tracta del volum 28 de la revista Collectanea Botanica (2009), i de l’Atles d’espècies llenyoses dels boscos de Catalunya

No Picture

El BioC, al Seminari de la Garrotxa

març 1, 2010 simonjoan 0

Dissatbe passat, dia 27 de febrer, va tenir lloc a Olot el IV Seminari sobre Patrimoni Natural de la Comarca de la Garrotxa, en el qual van prendre part els membres del BioC Jordi López-Pujol, Mane Martinell i Sergi Massó, amb la presentació d’una comunicació sobre diversitat genètica de Dichoropetalum schottii, que té a la Garrotxa (a la Mare de Déu del Mont) l’única localitat ibèrica.