No Picture

Els europeus, poc informats sobre biodiversitat

abril 29, 2010 simonjoan 0

La Comissió Europea ha publicat recentment enquesta de l’Eurobaròmetre (abril de 2010), que mostra com molts europeus no comprenen el que s’entén per diversitat biològica i que no se senten ben informats sobre la pèrdua de biodiversitat.Per això, la Comissió té en marxa una campanya destinada a informar el públic sobre la pèrdua de la biodiversitat a la UE.

No Picture

Sant Jordi 2010: novetats editorials

abril 19, 2010 simonjoan 0

Amb motiu de la diada de St. Jordi, donem a conèixer diverses novetats de publicacions aparegudes en les darreres setmanes i que han arribat a coneixement del BioC, on destaca la finalització de l’obra Plantes del Port, del Grup de Recerca Terres de l’Ebre i el volum monogràfic del Projecte Life sobre basses temporals de Menorca, a cura de l’Institut Menorquí d’Estudis i coordinat per Pere Fraga. A més es donen a conèixer els darrers volums publicats de Brolla i del Butlletí de la ICHN.

El Bioc us desitja una bona diada de Sant Jordi

No Picture

Conservació de flores insulars

abril 16, 2010 simonjoan 0

El Jardín Botánico Canario “Viera y Clavijo” del Cabildo de Gran Canaria ha liderat una recerca pionera sobre conservació de les flores insulars del món, coordinat pel Dr. Juli Caujapé Castells, investigador del  propi Jardín Canario, amb la col·laboració d’onze destacats investigadors internacionals.  La recerca recopila i contrasta dades sobre la biodiversitat terrestre de 53 arxipèlags del món, que contenen unes 10.000 plantes endèmiques.

Les conclusions d’aquesta anàlisi han estat publicades a principis d’abril en un volum especial de la prestigiosa revista científica Perspectives in Plant Ecology, Evolution and Systematics i es resumeixen  continuació en un comunicat de premsa del Jardí “Viera y Clavijo”

No Picture

Cicle “Mediterrània i Biodiversitat”, a l’IRBio

abril 16, 2010 simonjoan 0

En el marc de la commemoració del 2010 com a Any Internacional de la Biodiversitat, l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio) i la Facultat de Biologia de la UB han organitzat el cicle de conferències Mediterrània i Biodiversitat, una proposta amb què es vol aportar una visió globalitzadora dels recursos naturals i ecològics a la Mediterrània —un dels 25 punts calents excepcionals de la biodiversitat del planeta—, tant pel que fa als principals grups d’organismes de la regió i d’ecosistemes terrestres i aquàtics, com pel que fa als reptes que planteja la conservació.