No Picture

Manifest per la biodiversitat a Catalunya

maig 26, 2010 simonjoan 0

Amb motiu del proppassat dia mundial de la Biodiversitat, diverses institucions -a les quals encara es van sumant adhesions en aquests dies- van preparar un manifest (conegut com a Manifest de Santa Susanna) que denuncia la pèrdua de biodiversitat i reclama l’actuació decidida de la Generalitat de Catalunya i del govern de l’Estat en el desplegament efectiu de les mesures de conservació previstes a l’ordenament jurídic. El BioC s’adhereix al manifest, que podeu trobar complet si seguiu llegint aquesta notícia.

 

No Picture

Noves plantacions per a conservació, al MariMurtra

maig 19, 2010 simonjoan 0

Dins de la planificació de la remodelació dels espais del jardí per convertir-los en els hàbitats per poder anar-hi incorporant espècies amenaçades, protegides o endèmiques de Catalunya, el Jardí Botànic Marimurtra de Blanes ha finalitzat recentment l’adequació d’un espai (neteja i millora de sòls) i la primera fase de plantacions de la brolla calcària.

Nova zona de plantació de la brolla (Foto: N. Membrives)

 

No Picture

Nou estudi sobre genètica del Corniol dels Ports

maig 19, 2010 simonjoan 0

Acaba de publicar-se electrònicament l’article dels membres del BioC Low genetic variability in the rare, recently differentiated Aquilegia paui (Ranunculaceae) de MC. Martinell, J. López-Pujol, M. Bosch i C. Blanché a la prestigiosa revista Biochemical Systematics and Ecology (doi:10.1016/j.bse.2010.03.009)

El treball ha estat finançat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge [Generalitat de Catalunya, FBG-303608], pel Ministerio de Educación y Ciencia [CGL2007-60475/BOS], i ha comptat amb el suport del Parc Natural dels Ports.

Accés al resum

No Picture

La Llei catalana de biodiversitat, ara sí (i 3)

maig 18, 2010 simonjoan 0

La Llei catalana de biodiversitat, ara sí (i 3)

Cèsar Blanché

S’ha posat a informació pública l’Avantprojecte de Llei de la Biodiversitat i el Patrimoni Natural de Catalunya, esperada des de fa força anys i que ha de ser el marc general de tota l’activitat de conservació i gestió de la diversitat biològica en el futur del nostre país. A la tercera part de l’article s’analitza el tractament que hi rep la flora, així com les conseqüències pràctiques que se’n derivaran.

 

No Picture

La Llei catalana de biodiversitat, ara sí (2)

maig 18, 2010 simonjoan 0

La Llei catalana de biodiversitat, ara sí (2)

Cèsar Blanché

S’ha posat a informació pública l’Avantprojecte de Llei de la Biodiversitat i el Patrimoni Natural de Catalunya, esperada des de fa força anys i que ha de ser el marc general de tota l’activitat de conservació i gestió de la diversitat biològica en el futur del nostre país. A la segona part de l’article s’analitzen els títols finals de la Llei i, en la tercera, el tractament que hi rep la flora, així com les conseqüències pràctiques que se’n derivaran.

No Picture

La Llei catalana de biodiversitat, ara sí (1)

maig 15, 2010 simonjoan 0

La Llei catalana de biodiversitat, ara sí (1)

Cèsar Blanché

S’ha posat a informació pública l’Avantprojecte de Llei de la Biodiversitat i el Patrimoni Natural de Catalunya, esperada des de fa força anys i que ha de ser el marc general de tota l’activitat de conservació i gestió de la diversitat biològica en el futur del nostre país. A continuació se n’analitza el contingut i els aspectes més rellevants en conservació de la flora.