No Picture

Tesi doctoral de flora amenaçada a la UB

juliol 26, 2010 simonjoan 0


M. Carmen Martinell, durant la defensa de la tesi (
Foto: Jordi López-Pujol)

Divendres passat va tenir lloc a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona l’acte de lectura i defensa de la tesi doctoral de la investigadora del BioC M. Carmen Martinell, Biología de la conservación de especies amenazadas de distribución restringida en Cataluña, dirigida pels Drs. Maria Bosch i Cèsar Blanché, que va obtenir la màxima qualificació (Excel·lent cum laude).

No Picture

IX Col·loqui de Botànica pirenaico-cantàbrica

juliol 19, 2010 simonjoan 0

Del 7 al 9 de juliol ha tingut lloc a Ordino (Andorra) el IX Col·loqui de Botànica pirenaico-cantàbrica, organitzat pel Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya d’Andorra (CENMA), l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA) i la Universitat de Barcelona (UB).

La primera jornada del Col·loqui va comptar amb la conferència Comparacions entre la flora dels Pirineus i la d’altres muntanyes peninsulars, a càrrec del Dr. Josep Vigo i amb les sessions matinals de florística i taxonomia i, a la tarda, les d’Etnobotànica. El segon dia va ser dedicat a les excursions (al Circ de Tristaina i al parc natural de Sorteny) i al sopar conjunt, mentre que el tercer va acollir la conferència La connaissance et la conservation de la flore et des habitats naturels en France: le rôle des Conservatoires botaniques nationaux. Quelques exemples pyréneens, a càrrec de Gerard Lagier, seguida de les sessions de Conservació i d’Ecologia, mentre que la tarda es va dedicar a la sessió temàtica LTER (Long Term Ecological Research).

El col·loqui va comptar amb uns 150 participants i 70 comunicacions, dues de les quals, a càrrec d’investigadors del BioC (vegeu-ne més informació a Notícies BioC).

No Picture

El BioC, al Col·loqui d’Andorra

juliol 19, 2010 simonjoan 0

Els membres del BioC han contribuït amb dues comunicacions científiques al  IX Col·loqui de Botànica pirenaico-cantàbrica, organitzat pel Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya d’Andorra (CENMA), l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA) i la Universitat de Barcelona (UB), que ha tingut lloc del 7 al 9 de juliol a Ordino (Andorra).

Joan Simon va presentar la comunicació oral Projecte CromoCat: 10 anys (1999-2009), de la qual són autors Joan Simon, Sergi Massó & Cèsar Blanché i, a la sessió de pòsters es va presentar la comunicació Estructura i diversitat genètica de les poblacions pirinenques de Dichoropetalum schottii (Bess.) Pimenov & Kljuikov (Apiaceae): avaluació per a l’establiment de prioritats en conservació a càrrec de Cèsar Blanché, M.Carmen Martinell, Jordi López-Pujol, Sergi Massó, Maria Bosch, Anna Rovira i Joan  Simon.

A continuació us oferim els resums de les comunicacions

No Picture

Ha mort André Baudière

juliol 18, 2010 simonjoan 0

Ahir va morir, a l’edat de 77 anys, professor de Botànica i de Biogeografia de la Universitat Paul Sabatier de Tolosa de Llenguadoc, André Baudière, segons que ens han fet saber Anna M. Cauwet i Joan Vallès. Actualment Professor emèrit, ha estat un dels millors coneixedors de la flora i la vegetació de la Catalunya del Nord i dels Pirineus Orientals durant el darrer mig segle.

No Picture

Vídeo de rèptils dispersadors en 3D

juliol 6, 2010 simonjoan 0

Un dels compromisos dels projectes de recerca és la divulgació dels resultats obtinguts. Amb aquest motiu, el grup de recerca de Luis Navarro (Universidade de Vigo) ha preparat un vídeo sobre el paper dels llangardaixos en la dispersió de llavors a les petites illes atlàntiques, que il·lustra un dels temes d’actualitat en la recerca en Biologia de la Reproducció de plantes.

 

No Picture

Tesi doctoral sobre Antirrhinum, a València

juliol 2, 2010 simonjoan 0

Ahir dia 1 es va llegir la tesi doctoral d’Elena Carrió González, titulada “La hibridación en el origen y la extinción de especies en el género Anthirrhinum (Scrophulariaceae): el caso de las rupícolas amenazadas A. charidemi, A. subbaeticum y A. valentinum”. La tesi ha estat dirigida pel Dr. Jaime Güemes i ha actuat com a tutor el Dr. Josep A. Rosselló, tots dos de la Universitat de València.

No Picture

Nou Seminari del BioC

juliol 2, 2010 simonjoan 0

Avui dia 2 de juliol ha tingut lloc la sessió d’aquest trimestre i de final de curs corresponent als Seminaris del BioC, que en aquesta […]