El Pla Especial del PEIN M. de Begur, a informació pública

Una bona part del litoral baixempordanès fa part de l’EIN “Muntanyes de Begur” (Foto: Sala de premsa del DMAH)

El DMAH de la Generalitat de Catalunya té obert a informació pública el Pla Especial de protecció del medi natural i del paisatge de l’espai PEIN “Muntanyes de Begur“, al qual es refereix la notícia anterior. Les observacions i al·legacions es poden presentar fins el 16 de setembre.  L’espai afecta els municipis de  Begur, Palafrugell, Pals i Regencós.

Més informació

Conflicte a l’alguer d’Aiguablava?

La cala d’Aiguablava, al Baix Empordà

L’entitat ecologista “Salvem el Crit-Arítjol” ha reclamat l’aturada urgent de les excavacions submarines que es duen a terme a la cala d’Aiguablava, al terme municipl de Begur (Baix Empordà), a causa de la destrucció de fragments de l’alguer de Posidonia oceanica. La posidònia és una espècie protegida per convenis internacionals (Conveni de Berna, Conveni de Barcelona) i l’hàbitat ho és per directiva europea.

L’activitat denunciada per “Salvem el Crit-Arítjol” és la destrucció del fons marí amb posidònia per a les prospeccions que duu a terme el CASC (Centre d’Arqueologia Submarina de Catalunya) durant la localització de cinc vaixells històrics enfonsats a la badia d’Aiguablava, en punts que podrien estar situats a la zona d’afectació del PEIN Muntanyes de Begur. En aquesta zona també s’instal·len diversos punts d’amarratge amb boies durant l’estiu i un port d’embarcacions esportives (Fornells).

Més informació