No Picture

Més ofertes de treball

octubre 30, 2010 simonjoan 0

A la pestanya Ofertes de Treball del Portal BioC van apareixent regularment ofertes de treball en l’àmbit de la Biologia de la Conservació de Plantes. […]

No Picture

Avaluació de la flora mundial de Kew i la UICN

octubre 27, 2010 simonjoan 0

Malgrat que aquests dies la premsa es fa ampli ressò de l’informe de la UICN sobre l’estat de conservació dels animals del planeta, ha passat més desapercebuda l’avaluació duta a terme pels científics de Kew Gardens, el Natural History Museum de Londres i la pròpia UICN, amb motiu de l’any internacional la biodiversitat. Aquesta anàlisi, realitzada sobre una representació de les 380.000 espècies de plantes del planeta revela uns nivells d’amenaça per a la flora mundial equivalents als dels mamífers.

 

No Picture

La força de You Tube en conservació

octubre 25, 2010 simonjoan 0

Durant els mesos anteriors a l’estiu va tenir lloc una agressiva campanya a través de YouTube, impulsada per Greenpeace contra Nestlé, l’empresa fabricant de les conegudes barretes KitKat. L’organització ecologista ha emprat criteris publicitaris per denunciar l’origen de l’oli de palma emprat en la fabricació de barretes i ha forçat una rectificació per part de la multinacional Nestlé. Aquest és un exemple que pot ser emprat com a material docent.

No Picture

Diagnosi ambiental de les aigües catalanes

octubre 23, 2010 simonjoan 0

Acaba de fer-se públic el resultat de la Diagnosi ambiental del medi aquàtic a Catalunya, presentat per l’ACA amb la col·laboració de diversos investigadors de la UB, després del control de més de 3.000 a tot el país. Més de la meitat de masses d’aigua tenen la qualificació d’inferior a bona i això afecta seriosament la conservació de flora associada a aiguamolls i altres hàbitats aquàtics.

No Picture

Collserola, nou Parc Natural

octubre 19, 2010 simonjoan 0

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat  avui, com a acord de govern, el Decret que declara la serra de Collserola Parc Natural, que inclou les reserves naturals parcials de la Font Groga i de la Rierada-Can Balasc. La declaració final del parc natural ha seguit un difícil procés que feia tèmer que no veiés la llum abans d’acabar la legislatura.

No Picture

Aprovat el pla especial de la ZV de la Garrotxa

octubre 19, 2010 simonjoan 0


S’ha aprovat el Pla especial de la Zona Volcànica de la Garrotxa per acord de govern GOV/161/2010, de 14 de setembre. Segons nota de premsa del DMAH, “aquest pla té com a objecte la protecció de l’espai natural i la definició detallada dels usos permesos en cada zona. Ha estat elaborat per la Junta de Protecció de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que ha estat reforçada per un programa de participació pública i institucional”.

 

No Picture

Espècie amenaçada amenaça per hibridació?

octubre 16, 2010 simonjoan 0

Acaba d’aparèixer publicat en línia al Biological Journal of the Linnean Society un sorprenent article de M.A. Conesa, M. Mus i J.A. Rosselló que estudia la hibridació entre Lotus fulgurans i L. dorycnium a les Illes Balears: ens trobariem davant d’un cas en què l’espècie amenaçada seria la que introdueix genotips en el tàxon comú?

No Picture

Semàfor vermell

octubre 16, 2010 simonjoan 0

Semàfor vermell Cèsar Blanché El projecte de pressupost general de l’Estat inclou una retallada del 28% en el capítol 6 (inversions directes) referent als centres […]

No Picture

Nou acord mundial de bioseguretat

octubre 12, 2010 simonjoan 0

En el marc de les activitats de 2010 Any Internacional de la Biodiversitat, es celebra a Nagoya (Japó) aquests dies la 5ena reunió de les parts (5 COP) del Conveni per a la Diversitat Biològica (CBD) de les Nacions Unides.

El primer fruit de la reunió ha estat l’aprovació d’un nou protocol de bioseguretat, que amplia el Protocol de Cartagena, fins ara vigent i establert ara fa deu anys, que rep el nom de Nagoya-Kuala Lumpur Supplementary Protocol on Liability and Redress to the Cartagena Protocol on Biosafety.