No Picture

Publicat el Llibre Vermell de Catalunya

novembre 12, 2010 simonjoan 0

Ha començat a distribuir-se el Llibre Vermell de plantes endèmiques i amenaçades de Catalunya, que ha d’esdevenir una eina fornamental per a la conservació de la biodiversitat al nostre país. La publicació de l’obra, editada per Argania Editio, ha comptat amb el suport de la Fundació Carl Faust i de Catalunyacaixa, en conveni amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge.

L’obra és el resultat d’un projecte de recerca, iniciat l’any 2003, amb el suport de l’Institut d’Estudis Catalans i de l’Institut Botànic de Barcelona, de revisió de l’estat de conservació de la totalitat de la flora vascular catalana (c. 3.600 espècies i subespècies), amb especial atenció a les espècies endèmiques (de les quals es fa per primer cop una síntesi completa) i a les amenaçades. En són autors Llorenç Sàez, Pere Aymerich i Cèsar Blanché, amb la col·laboració d’Helena Estevan, Joan Font, Núria Membrives i Xavier Oliver i les aportacions de 118 experts que han cedit dades, en molts casos inèdites, així com les principals institucions que allotgen les col·leccions biològiques del país (jardins botànics, herbaris, bancs de dades). Tot el treball del llibre ha rebut l’impuls i el suport de la Institució Catalana d’Història Natural.

No Picture

Aprovat el Pla de Gestió de la Plana de Lleida

novembre 6, 2010 simonjoan 0

Foto DMAH

El Govern de la Generalitat de Catalunya, en sessió de l’11 d’octubre de 2010, ha aprovat definitivament el Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge i el Pla de gestió dels espais naturals protegits de la plana de Lleida següents: secans del Segrià i Utxesa, secans de Mas de Melons-Alfés, secans de Belianes-Preixana, Anglesola-Vilagrassa, Plans de Sió, Granyena, Bellmunt-Almenara, secans de la Noguera i plans de la Unilla. En destaquem els aspectes referits a la protecció de la flora.

No Picture

Cimera mundial de biodiversitat al Japó

novembre 1, 2010 simonjoan 0


HA tingut lloc aquests dies, fins al 29 d’octubre la cimera mundial del Conveni de la Diversitat Biològica (CBD) de Nacions Unides, a través la màxima representació, la Conferència de les Parts núm. 10 (COP10), de 193 països, que ha agrupat un total de 18.000 delegats, a Nagoya (Japó).
La conferència ha pres diversos acords i declaracions del màxim nivell per deturar la pèrdua de biodiversitat, amb el compromís dels governs assistents.