2011-2020: Dècada de la biodiversitat de Nacions Unides

L’Assemblea General de Nacions Unides ha proclamat el període 2011-2020 com la Dècada de les Nacions Unides sobre la diversitat biològica en la seva Resolució 65/161 amb el suport de la Secretaria del Conveni sobre la Diversitat Biològica (CDB). La Dècada de les Nacions Unides sobre la diversitat biològica és una nova oportunitat per incorporar els objectius de la Convenció en accions i polítiques de tota la societat.

El Decenni coincideix amb la durada del Pla Estratègic de Biodiversitat 2011-2020 adoptat per la Conferència de les Parts en el Conveni sobre la Diversitat Biològica en la seva desena reunió, celebrada a Nagoya, Japó. Conté objectius ambiciosos però crucials per ajudar a assolir els tres objectius del CDB i els Objectius de Desenvolupament del Mil lenni.

Aprofitant l’impuls generat per l’Any Internacional de la Diversitat Biològica, la Dècada estimularà els esforços per assolir els ambiciosos objectius en el Pla Estratègic i en última instància, assegurar el futur de la biodiversitat es del nostre planeta – la base de la vida a la Terra.

 

En començar la transició de l’Any Internacional de la Biodiversitat (AIB) a la Dècada de la Biodiversitat, la Secretaria encoratja a totes les parts i organitzacions a utilitzar els comitès nacionals establerts per a la AIB, a seguir treballant en tot el Decenni de les Nacions Unides. En el cas que un comitè no s’hagi establert, la Dècada és l’oportunitat perfecta per fer-ho. La Secretaria es troba actualment en procés de finalització i la traducció de l’estratègia per les Celebracions de la Dècada  en els sis idiomes oficials de les Nacions Unides. A més, la Secretaria també està ultimant els materials de promoció de la dècada com un logotip per al seu ús per totes les parts i organitzacions internacionals.

El Dia Internacional de la Diversitat Biològica, el 22 de maig de 2011, servirà com a plataforma per llançar oficialment el Decenni de les Nacions Unides. Les celebracions estan previstes que se celebraran a Tòquio, Japó.

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *