No Picture

E-Flaixos en BCP, 18

gener 31, 2011 simonjoan 0

Informacions en format breu arribades al BioC sobre Biologia de la Conservació de Plantes i referides a Ofertes de Treball, Congresos/Jornades i Notícies de publicacions.

Podeu consultar els E-Flaixos anteriors (1-17) fent clic aqui

No Picture

Nou text de Biologia de la Conservació, lliure en pdf

gener 31, 2011 simonjoan 0

Segons que informa la secció europea de la SCB, com a conseqüència derivada del proppassat any internacional de la Biodiversitat, Oxford University Press ha posat a disposició lliure un nou llibre de text de Biologia de la Conservació, que serà un material útil com a material docent i de disseminació general  :

Sodhi, N. S. & P. R. Ehrlich (Eds.) Conservation Biology for All. Oxford University Press  (2010)

Cliqueu a llegir-ne més si voleu accedir a la descàrrega en pdf i al prefaci i contingut de l’obra.

No Picture

E-Flaixos en BCP, 17

gener 26, 2011 simonjoan 0

En format breu, el Portal BioC informa de diverses novetats en Biologia de la Conservació de Plantes (BCP) referides a congressos, publicacions, novetats a la xarxa, documents d’interès i cursos especialitzats.
Podeu consultar els E-Flaixos anteriors (1-16) fent clic aqui

No Picture

La hibridació en Narcissus x perezlarae

gener 17, 2011 simonjoan 0

Ens ha arribat la tesi doctoral de Isabel Marques, centrada en l’estudi del complex Narcissus x perezlarae que aporta una visió integrada molt sòlida sobre els processos d’hibridació natural en aquest grup de narcisos i, en especial, sobre les poblacions alacantines d’on hauria desapegut un dels parentals (N. cavanillesii) i amb un capítol dedicat específicament a conseqüències per a la conservació. La tesi, que duu per títol Evolutionary outcomes of natural hybridization in Narcissus (Amaryllidaceae): the case of N. x perezlarae s.l., ha estat duta a terme a la Universidade de Lisboa i ha estat dirigida pels Drs. Javier Fuertes Aguilar, Gonzalo Nieto Feliner i M. Amelia Martins-Louçao. Va ser llegida a mitjans de 2010.

No Picture

Un nou Polycarpon descrit de Menorca

gener 13, 2011 simonjoan 0

Polycarpon dunense (Foto: Flora Montiberica)

Acaba d’aparèixer el volum 47 (2011) de la revista Flora Montiberica que, entre d’altres novetats, publica la descripció d’una nova espècie de la flora dels Països Catalans. Es tracta de Polycarpon dunense P. Fraga & Rosselló (Caryophyllaceae), descrita d’indrets sorrencs litorals de l’illa de Menorca.