No Picture

E-Flaixos en BCP, 20

març 29, 2011 simonjoan 0

E-Flaixos recull notícies curtes d’actualitat en temes de Biologia de la Conservació de Plantes (BCP), en format resumit que arriben al Portal BioC. En el vintè lliurament d’aquesta secció trobareu l’oferta de recerca participativa en orquídies del Ripollès, novetats de publicacions electròniques (Flora Montiberica, Bouteloua), l’anunci de cursos d’estiu sobre mutualismes a Jaca i plantes sagrades a la UB,  i l’accés a quatre vídeos emesos per televisió d’interès botànic.

No Picture

S’inaugura el Museu Blau, a Barcelona

març 22, 2011 simonjoan 0

Ahir diumenge 27 de març va tenir lloc a Barcelona, a la zona del Fòrum, la inauguració de la nova seu del Museu de Ciències Naturals de Barcelona (“Museu Blau”), de gairebé 9.000 metres quadrats. El Museu, que inclou també l’Institut Botànic i el Jardí Botànic, va obrir les portes a les 12:00 sota la denominació “NAT”.

Les sales del nou Museu inclouen l’arbre filogenètic de la vida, amb espais dedicats als microorganismes, les algues, les plantes i els fongs, amb materials dels museus municipals i d’altres recopilats especialment per a l’exposició permanent, a més d’un mòdul dedicat a la conservació de la flora.

No Picture

Avaluació dels efectes del canvi climàtic sobre la flora

març 14, 2011 simonjoan 0

El proppassat dimecres va ser presentat institucionalment el llibre Impactos, Evaluación y Vulnerabilidad al Cambio Climático de la Biodiversidad Española. 1: Flora y Vegetación. L’obra, publicada pel MMARM i que en part ha utilitzat dades generades pel projecte AFA, seguint el costum adquirit de fa un temps pel ministeri, es troba disponible en pdf a la seva pàgina web:

 

No Picture

Publicat el Pla de Recuperació del pinsapo

març 8, 2011 simonjoan 0

Pinsapo de las Escaleretas (Foto: Junta de Andalucía)

El Boletín oficial de la Junta de Andalucía (BOJA 25, 2011) ha publicat amb data 5/2/2011 l’Acord del Consell de Govern de la Junta que aprova el pla de recuperació de diverses espècies de fauna i del pinsapo (Abies pinsapo), que es troba a l’Annex V de l’acord.

 

No Picture

Plantes invasores: noves visions

març 5, 2011 simonjoan 0


Plantes invasores: noves visions

Cèsar Blanché

Les invasions per plantes al·lòctones són considerades, no sense detractors, com un dels factors d’amenaça importants per a la flora. Diversos articles recents aporten noves dades, també controvertides, que permeten matisar algunes “veritats” que semblaven ben establertes.

No Picture

E-Flaixos en BCP, 19

març 4, 2011 simonjoan 0

Informacions en format breu arribades al BioC sobre Biologia de la Conservació de Plantes (BCP) i referides a Ofertes de Treball, Congresos/Jornades, Notícies de publicacions i novetats legislatives.

Podeu consultar els E-Flaixos anteriors (1-18) fent clic aquí