No Picture

La Serra de Tramuntana, Patrimoni Mundial de la Humanitat

juny 27, 2011 simonjoan 0

El paratge natural de la Serra de Tramuntana de Mallorca ha estat declarat avui patrimoni mundial de la Humanitat per la UNESCO. El comitè del Patrimoni Mundial, que ha comunicat avui la decisió, examina fins al pròxim 29 de juny a París les 35 candidatures de llocs naturals, culturals i mixtos que aspiren a ser patrimoni de la Humanitat.

Vídeo de promoció de la declaració (Consell de Mallorca) [veure a Youtube]

No Picture

Nova addenda de l’ “Atlas y Libro Rojo”

juny 27, 2011 simonjoan 0

Acaba de distribuir-se l’Addenda 2010 de l’Atlas y Libro Rojo de la Flora Vascular y Amenazada de España, que edita el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i que és continuació de les addendes anteriors que van augmentant, així, el nombre total d’espècies cobertes per aquesta obra.  Aquest volum inclou les fitxes vermelles de 57 tàxons, 26 dels quals no pas perquè estiguin amenaçats sinó pel fet d’estar protegits per la directiva Hàbitats.

 

 

No Picture

Silene de Sennen

juny 23, 2011 simonjoan 0

FITXES ANTERIORS DE “La Planta del Mes” del Portal BioC Sergi Massó Silene sennenii Pau in Bol. Soc. Aragonesa Ci. Nat. 4: 309 (1905) Silene […]

No Picture

Primer volum de “Flora Valentina”

juny 23, 2011 simonjoan 0

La Fundació de la Comunitat Valenciana per al Medi Ambient acaba de publicar el primer volum de l’obra Flora Valentina, dirigida pels reconeguts especialistes Gonzalo Mateo, Manuel Benito Crespo i Emili Laguna, presentada a la darrera edició de la Fira del Llibre de València.

Flora Valentina té un pla d’edició que comprèn cinc volums i que arreplega totes les espècies de flora vascular (falagueres i plantes superiors) que viuen en estat silvestre al País Valencià. Comprèn informació detallada i claus d’identificació de més de 3.200 espècies vegetals i aporta imatges, mapes de distribució i una descripció detallada de cadascuna, en una acuradíssima edició.

No Picture

Es presenta “Camins de Salut”, a Blanes

juny 20, 2011 simonjoan 0

Portada d’un dels volums de Camins de Salut (Foto: J. Nubiola)

Acaba d’aparèixer la col·lecció de quaderns Camins de salut. Itineraris per conèixer les plantes medicinals de les comarques gironines, conjunt de sis títols destinats al foment d’activitats saludables basades en la botànica. Als quaderns s’hi troben textos sobre la flora medicinal, la vegetació de les comarques gironines, consells de comportament i relació amb la natura i preparacions per utilitzar les plantes remeieres.

La col·lecció, publicada per la Fundació Carl Faust, ha comptat amb l’assessorament del Dr. Joan Simon, membre del BioC, i serà presentada el proper dimecres dia 22 al vespre a l’Ajuntament de Blanes.

 

No Picture

Més activitats d’estiu 2011

juny 9, 2011 simonjoan 0

A més dels cursos i activitats per a l’estiu de 2011 que anunciàvem fa uns dies (Notícia Portal BioC 31/5/11), ens han arribat nous avisos de sessions i cursos sobre Biologia de la Conservació de plantes i temes afins, programats per a les properes setmanes que inclouen cursos d’estiu de la Universidad de Cantabria i de la Universidad de Castilla la Mancha, així com cursos de la FES d’Olot.