No Picture

Una nova Brimeura de Mallorca

juliol 27, 2011 simonjoan 0

Imatge de plantes de B. duvigneaudii subsp. occultata Sàez et al de la gorja de Coma Freda (Foto X. Rotllan a Orsis, amb llicència CC)

Acaba de ser descrit un nou tàxon del grup de Brimeura duvigneaudii de la Serra de Tramuntana, a Mallorca, per l’equip d’investigadors format per Llorenç Sáez, Joan Rita, Gabriel Bibiloni, Cristina Roquet i Javier López Alvarado i publicat al volum de 2011 de la revista Orsis. Es tracta de la nova susbp. occultata, que és avaluada sota la màxima categoria de risc de la UICN: CR B1ab(iii)+2ab(iii); D, atès que compta amb única població amb menys de 50 individus.

 

No Picture

Campanya a Croàcia i a Itàlia

juliol 27, 2011 simonjoan 0

Trsat, Rijeka. Localitat de Dichoropetalum schotti (Foto: S. Massó)

Els membres del BioC Jordi López-Pujol i Sergi Massó han realitzat durant aquest mes de juliol una campanya de camp per tal de mostrejar noves localitats de dues espècies que són objecte de recerca de l’equip des de fa uns anys: Dichoropetalum schottii i de Stachys maritima a Croàcia i al sud d’Itàlia, dins del conjunt de recol·leccions que es van iniciar el 2009 als Alps Marítims, a la regió de Trieste-Eslovènia i als Balcans (Pindus, Grècia).

 

No Picture

El BioC, present a Gran Canaria

juliol 18, 2011 simonjoan 0

En el decurs del recentment celebrat “I Encuentro Nacional de Conservación Genética en Plantas”, que ha tingut lloc fa uns dies a Las Palmas de Gran Canaria (vegeu Notícia BioC), dos membres del nostre equip han presentat dues comunicacions científiques: Algunas piezas básicas para la preparación de una estrategia de conservación genética de la flora (C. Blanché & J. Simon) i CromoCat y GenoCat: dos bases de datos genéticas con estrategias diferentes (J. Simon & C. Blanché). Us n’oferim els resums a continuació:

No Picture

Campanya de l’AHIM a Açores

juliol 4, 2011 simonjoan 0

 

Una part dels assistents al Mirador de la Caldeira, a l’illa de Faial (Foto: J. Vicens)

Segons que ens informa J. Vicens, els passats dies 20 i 21 de juny tingué lloc a les Illes Açores la XVII Campanya de recol·lecció de la Associació d’Herbaris Ibero-Macaronèsics (AHIM). Organitzada conjuntament per l’Institut Superior d’Agronomia de Lisboa i el Jardí Botànic de Faial, la base de la campanya fou la ciutat d’Horta a l’illa de Faial. La participació va ser de 23 assistents representant  9 herbaris. Per part de l’Herbari BCN de la Universitat de Barcelona hi acudiren Julià Molero, Anna M. Rovira i Josep Vicens.

No Picture

Flora Valentina, una joia

juliol 1, 2011 simonjoan 0

 

Flora Valentina, una joia

Cèsar Blanché

Fa uns dies donàvem a conèixer la publicació del primer volum (2011) de Flora Valentina,  la nova flora del País Valencià, dirigida per Gonzalo Mateo, Benito Crespo i Emili Laguna (Notícia BioC 27/6/2011). Ara tenim ocasió d’oferir una recensió i una opinió més detallades sobre aquesta excel·lent obra.