No Picture

Aprovada l’Estratègia catalana de conservació ex-situ

setembre 19, 2011 simonjoan 0

 

 

A la sessió celebrada avui de la Comissió Assessora de Conservació de Flora de Catalunya, s’ha presentat al Director General de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Escorihuela, el document Estratègia catalana de conservació ex situ de la flora vascular silvestre. Aquest document inclou l’anàlisi de la situació de conservació ex situ a Catalunya, identifica els agents i organismes implicats i preveu un termini d’aplicació de quatre anys (2011-2014), amb un pla d’actuació desenvolupat, una planificació pressupostària i una priorització dels tàxons a conservar.

 

No Picture

Treballs finals del Màster de Biodiversitat a la UB

setembre 16, 2011 simonjoan 0

Ahir i avui han tingut lloc les lectures dels treballs de fi de màster del Màster de Biodiversitat de la Universitat de Barcelona, on s’han presentat les recerques dels joves investigadors que inicien la seva carrera en el marc d’aquest màster oficial. A continuació indiquem els temes dels treballs i llurs autors (alguns, de membres del BioC, vegeu notícia) que han de representar part del futur de la Biologia de la Conservació de plantes i de la Botànica en general de casa nostra.

No Picture

Nou assaig de cultiu ex-situ de l’estaquis de mar

setembre 14, 2011 simonjoan 0

Foto: Núria Membrives

Un grup d’individus de l’estaquis de mar (Stachys maritima) han estat transplantats aquesta setmana a la simulació d’una petita duna amb sorra de platja, als vivers de recerca del Jardí Botànic Marimurtra (Blanes), segons que ens informa Núria Membrives. Els treballs d’experimentació del cultiu de S. maritima del JBMM s’inclouen en el marc del projecte Phoenix-2014.

No Picture

El Portal BioC, a Twitter

setembre 14, 2011 simonjoan 0

Des d’avui, el Portal de Biologia de la Conservació de Plantes (BioC) incorpora una nova funció, l’enllaç a la xarxa Twitter,  per tal de facilitar el seguiment de les notícies que s’hi publiquen i d’altres informacions d’interès. Simplement fent clic a l’adreça http://twitter.com/PortalBioC, sereu redireccionats a la pàgina Twitter del portal, des d’on podeu connectar directament el vostre ordinador, telèfon mòbil o altres dispositius des d’on vulgueu seguir-nos. D’aquesta manera estareu informats  al moment de les novetats publicades, podreu reenviar el missatge als vostres seguidors i totes les funcions que permet aquesta xarxa social. Seguiu llegint per veure les instruccions.

 

No Picture

DEMIURGE: nou programari d’anàlisi de genotips

setembre 12, 2011 simonjoan 0

L’equip que coordina el Dr. Juli Caujapé-Castells, del Jardin Botanico Canario “Viera y Clavijo”-Unidad Asociada CSIC, acaba de difondre el nou sistema d’informació sobre diversitat genètica Demiurge i el software multi-plataforma Transformer-4 (T4) , que ja es troben disponibles a http://www.demiurge-project.org.

A part de les aplicacions en investigació, la utilització de Demiurge i T4 aporta clars avantatges com a repositori fiable de dades per a publicacions científiques, com a recurs para educadors d’ensenyament superior, o per a gestors i administracions públiques amb competències en biodiversitat.

No Picture

Nou estudi de flora amenaçada de les illes Salvatges

setembre 6, 2011 simonjoan 0

La fundació Mohamed bin Zayed (Abu Dhabi, Emirats Àrabs), organització filantròpica que atorga fons dedicats a la conservació de la biodiversitat (vegeu més informació al lloc web), ha concedit un ajut de 10.000 USD per a l’estudi de les tres espècies vegetals endèmiques més amenaçades de l’arxipèlag macaronèsic de les Salvatges. L’investigador principal del projecte és el membre del BioC Jordi López-Pujol, i inclou membres tant de l’Institut Botànic de Barcelona com del Jardí Botànic de Madeira.