No Picture

Esperó de muntanya

octubre 24, 2011 simonjoan 0

ALTRES FITXES DE “La Planta del Mes” PUBLICADES AL PORTAL BIOC Esperó de muntanya Per Maria Bosch Delphinium montanum DC. in Lam. & DC., Fl. […]

No Picture

Jornada sobre recerca als ENP

octubre 24, 2011 simonjoan 0

Aquest cap de setmana ha tingut lloc al Prat de Llobregat la Jornada sobre recerca i conservació del medi natural de la ICHN Aportacions de la recerca a la gestió dels espais naturals protegits dels Països Catalans, en què diversos ponents d’ENP dels Països Catalans (Sardenya, Catalunya Nord, la Franja de Ponent, Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Andorra) han presentat els resultats dels treballs de recerca promoguts o encarregats per Parcs Naturals i d’altres espais protegits encaminats a la gestió de la biodiversitat als territoris que administren.

No Picture

Campanya d’estiu del BioC al Cap de Creus

octubre 24, 2011 simonjoan 0

El passat juliol, per iniciativa del Parc Natural del cap de Creus i de l’Àrea del Medi Natural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de Girona, es va realitzar una campanya de prospecció de les poblacions de Seseli farrenyi, endemisme estrictament empordanès, amb un nombre reduït de poblacions a la franja litoral del nord del cap de Creus i que es troba dins del Catàleg de Flora Amenaçada de Catalunya.

En aquesta campanya hi van participar diversos membres del BioC.

Alguns membres de l’expedició dirigint-se, en zodiac, a zones de difícil accés i illots. En primer pla i d’esquerra a dreta: Xavier Vilabella, Elisabet Aguilar, Leo Bejarano, Mane Martinell. En segon pla i d’esquerra a dreta: els governants de la barca i Quim Gubau. [Fotografia: J. M. Dacosta, 2011]

 

No Picture

Cultiu in vitro d’espècies amenaçades d’Argentina

octubre 20, 2011 simonjoan 0

La Dra. R. Cusidó presenta la conferenciant, Dra. M.E. Goleniowski (Foto: C. Blanché)

Aquest matí ha tingut lloc a la Facultat de Farmàcia de la UB una sessió científica on la Dra. Marta E. Goleniowski ha impartit la conferència Generación de un banco de Germoplasma In Vitro de Plantas endémicas de Argentina en peligro de extinción, organitzada per la secció de Fisiologia Vegetal de la Facultat. La conferenciant ha presentat el pla de conservació i de propagació in vitro d’espècies amenaçades al seu país per la sobreexplotació com a plantes medicinals i la metodologia emprada per a la cerca de noves fonts de medicaments d’origen vegetal.

No Picture

Noves estratègies de conservació de la biodiversitat

octubre 18, 2011 simonjoan 0

El consell de govern de la Junta d’Andalusia ha aprovat l’Estratègia andalusa de gestió integrada de la Biodiversitat, segons que informa el butlletí Geobio,19. Fa relativament poc, Itàlia va aprovar també la seva estratègia pròpia, en sintonia amb els programes de les estratègies mundials 2011-2020. A les conclusions de les  II Jornades Catalanes de Conservació de Flora es va aprovar una resolució instant a la preparació d’una estratègia catalana de conservació de plantes que podria començar a preparar-se ben aviat i, per a la qual, aquests documents (d’àmbit autonòmic i nacional) poden ser punts de referència d’interès

No Picture

Jordi López, de nou a la UB

octubre 17, 2011 simonjoan 0

El nostre company del BioC, Jordi López-Pujol, que fins ara gaudia d’un contracte post-doctoral JAE a l’Institut Botànic de Barcelona, ha obtingut un nou contracte […]

No Picture

Nomenat el Comitè Científic d’espècies amenaçades

octubre 8, 2011 simonjoan 0

El Ministeri de Medi Ambient va publicar al BOE del 6 d’agost la resolució per la qual fa pública la relació de membres del Comitè científic del Catálogo Español de Especies Amenazadas/LESPRE que hauran de vetllar per la revisió i les noves incorporacions de tàxons als llistats de protecció d’espècies a escala estatal. A continuació us oferim els experts designats en flora.

No Picture

El BioC, present al Congrés de Menorca

octubre 3, 2011 simonjoan 0

 

En el marc del Vè Congrés de Biologia de la Conservació de Plantes que va tenir lloc la setmana passada a Menorca (vegeu Notícia al Portal BioC), els membres del BioC hi van presentar diverses comunicacions, corresponents al projecte principal de l’equip, CGL2007-60475/BOS (finançat pel MCINN), així com a d’altres iniciatives d’investigació en curs, en col·laboració amb membres d’altres centres de recerca (Institut Botànic de Barcelona, UAB, ICHN, etc.). A continuació podeu trobar les comunicacions presentades:

 

 

 

No Picture

Celebrat el congrés de la SEBICOP, a Menorca

octubre 3, 2011 simonjoan 0


La sala del congrés, cedida per l’Ajuntament des Mercadal va tenir una bona afluència de participants (Foto: V Congrés SEBICOP)

Del 28 de setembre a l’1 d’octubre ha tingut lloc a Es Mercadal (Menorca) la cinquena edició del Congrés de  Biologia de la Conservació de Plantes, organitzada per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i la Societat espanyola de Biologia de la Conservació (SEBICOP), sota la coordinació de Joan Rita.

El congrés s’ha estructurat en sessions científiques (orals i pòsters), tallers i una excursió i ha comptat amb la participació d’uns 180 inscrits. D’entre les novetats de l’edició d’enguany destaca la sessió dedicada a la conservació de flora no vascular i l’atenció al desenvolupament d’eines tecnològiques i de comunicacions al servei de la conservació de plantes.