No Picture

Noves dades de flora amenaçada de Catalunya i Andorra

abril 20, 2012 simonjoan 0

Aquests dies s’està distribuint el nou volum (53) de la revista Acta Botanica Barcinonensia (2010-2011), editada per la Universitat de Barcelona i que duu data de publicació de febrer 2012, que inclou diversos articles amb dades sobre conservació de flora, principalment de la regió pirinenca.

No Picture

Tesi sobre conservació d’endemismes balears

abril 17, 2012 simonjoan 0

Avui ha tingut lloc a la Universitat de les Illes Balears la lectura i defensa de la tesi doctoral de Joana Cursach, sota el títol de “Biologia de la conservació de plantes endèmiques amenaçades de les Illes Balears. El cas d’Apium bermejoi, Naufraga balearica i Ranunculus weyleri”. La tesi ha estat dirigida pel Dr. Joan Rita, professor d’aquesta universitat ii ha rebut la màxima qualificació.

No Picture

Retallades als espais naturals de Catalunya

abril 17, 2012 simonjoan 0

Segons que informa avui La Vanguardia, el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha reduït aquest any un 47% les partides per als consorcis que gestionen espais naturals de protecció bàsica. Amb aquesta mesura, es queden desatesos en major o menor grau 17 organismes encarregats de protegir altres tants llocs valuosos inclosos en el Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya. La interrupció d’ajudes ha provocat acomiadaments, reducció de projectes i una enorme preocupació entre els experts en protecció de la Natura.

Gairebé simultàniament, s’ha conegut la proposta de venda d’una part del territori del parc dels Aiguamolls de l’Empordà. IAEDEN-Salvem l’Empordà denuncia que l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) ha posat a la venda una finca de més de 90 hectàrees i les seves edificacions, coneguda com a La Torre d’en Mornau, inclosa al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

No Picture

Terres de l’Ebre: proposta per a Reserva de la biosfera

abril 9, 2012 simonjoan 0

El conjunt de les terres de l’Ebre (incloent-hi el Delta, els Ports, Cardó, etc.) es troba a la recta final del procés de preparació de la candidatura a esdevenir Reserva de la Biosfera, dintre del programa MAB (Man and Biosphere). Compta amb el vist-i-plau del Ministeri de Medi Ambient, que ja ha presentat la documentació. La UNESCO té prevista la resolució de la petició el proper mes de juny.

No Picture

La Biodiversitat en època romana, a Tàrraco

abril 3, 2012 simonjoan 0

Dissabte passat es va inaugurar a Tarragona l’exposició ParadisusJardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orléans., que es pot visitar fins a l’estiu al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Es tracta de la darrera de les realitzacions portades a terme dins del projecte “Comenius Regio Tarragona-Orléans 2010-2012. Biodiversitat: Jardins romans i Jardins del Loira”, coordinat pels ajuntaments d’ambdues ciutats. L’exposició ha estat realitzada conjuntament pel Muséum d’Orléans i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona en col·laboració amb la resta de participants del projecte.