Nou número de Conservación Vegetal

Acaba de fer-se disponible des del web de la SEBICOP, el número 16 de la revista Conservación Vegetal, butlletí del Comitè espanyol de flora de la UICN. En el volum que ara es distribueix, a més de la informació general sobre activitats i projectes de conservació de flora a l’estat espanyol, es presenta un reportatge sobre la conservació de flora a l’Argentina.

 

Els continguts del volum 16 són els següents:

Indice de contenidos:

– Planificar para conservar
– A vueltas con el Catálogo español de especies invasoras
– Parientes silvestres de cultivos en España
– Conclusiones de las Jornadas de Conservación Genética
– Reaparición de Gyrocaryum en Madrid
– Plantas dunares murcianas
– Reforzamientos y Neopoblaciones

Sin Fronteras:

– Conservación de la flora argentina

Máximo Riesgo:

– El paleoendemismo tinerfeño
– Navaea phoenicea

Novedades de la SEBiCoP:

– Relación de actividades 2011
– Proyecto de voluntariado

Més informació

7 països sancionats per comerç de biodiversitat

Segons que s’ha sabut recentment, 7 països podrien perdre el dret de comerciar legalment amb qualsevol de les 35.000 espècies regulades per CITES, segons una decisió adoptada la setmana passada per consens dels delegats de Nacions Unides. Els set països sancionats són Comoros, Guinea-Bissau, Paraguai, Nepal, Ruanda, les illes Salomon i Síria. La sanció ha d’entrar en vigor el proper 1 d’octubre.

Les sancions es deuen a la manca de regulació a la legislació d’aquests països o a la manca dels raports obligatoris que s’han de fer periòdicament, i només podran ser evitades si es compleixen els requeriments internacionals abans de la data indicada, cosa que privaria aquests països dels ingressos derivats del comerç amb espècies silvestres.

Més informació