No Picture

XCT: 10 anys de custòdia del territori

març 10, 2013 simonjoan 0

El proppassat 6 de març, la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) va celebrar 10 anys. A llarg d’aquest temps, l’entitat ha agrupat més de 150 organitzacions membres associades en favor de la custòdia del territori i té més de 600 acords de custòdia comptabilitzats amb tota mena d’organitzacions i municipis de Catalunya.

No Picture

Jordi López-Pujol, expedició a les illes Salvatges

març 5, 2013 simonjoan 0

La setmana vinent s’inicia l’expedició botànica a les illes Salvatges (Oceà Atlàntic), en la qual participa el nostre company del BioC, Jordi López-Pujol, juntament amb Roser Vilatersana (Institut Botànic-CSIC), que han marxat avui de Barcelona, i un investigadors més del Jardí Botànic de Madeira. Tot i les dificultats de comunicació amb l’arxipèlag, esperem anar rebent informació de la campanya, que anirem publicant al Portal BioC.

Les illes, molt poc explorades, són un centre de diversitat important, amb espècies botàniques endèmiques, que són objectiu del projecte Conservation of the critically endangered endemic flora of the Selvagens Islands, Atlantic Ocean, finançat per The Mohammed bin Zayed Species Conservation Fund, del qual Jordi López-Pujol és l’investigador principal i en el qual participen d’altres investigadors del BioC. Les illes Salvatges són reserva marina des de la dècada de 1970.

 

 

Sortida de vaixells des de Funchal (Madeira). No hi ha accés regular a les Illes Salvatges i cal aprofitar el transport de l’armada portuguesa (Foto: Oceanografica.com)