No Picture

La UB, líder en recerca en Biologia Vegetal

maig 28, 2013 simonjoan 0

Segons nota de premsa d’avui, la Universitat de Barcelona (UB) lidera un cop més els Rànquings I-UGR 2013 d’universitats espanyoles segons camps i disciplines científiques, classificació basada en la recerca publicada per universitats públiques i privades de tot l’Estat en les revistes internacionals de més impacte i visibilitat en el període 2008-2012. Pel que fa a disciplines científiques, la UB també és la primera de l’estat en l’àrea de Biologia Vegetal i Animal, en el qual s’isncriu l’activitat del BioC .


La UB figura en la primera posició en Biologia Vegetal i Animal durant el període 2008-2012 i, també, en el termini 2003-2012

No Picture

Revisió d’estudis al·loenzimàtics a Canàries

maig 20, 2013 simonjoan 0

Julia Pérez de Paz i Juli Caujapé-Castells, investigadors del Jardín Botánico Canario ‘Viera y Clavijo’-Unidad Asociada CSIC de Las Palmas de Gran Canaria, acaben de publicar a la prestigiosa revista Annals of Botany l’article A review of the allozyme dataset for the Canarian endemic flora: causes of the high genetic diversity levels, implications for conservation, on s’avaluen els nivells de diversitat al·loenzimàtica de centenars de poblacions de 123 tàxons en relació amb 27 variables biòtiques i amb la distància de cadascuna de les illes al continent. Es tracta d’un article de revisió profund, amb sòlides aportacions a la resolució a de la tècnica mateixa, a la biogeografia de Canàries i al plantejament d’estratègies de conservació de flora en territoris insulars.

Julia Pérez de Paz i Juli Caujapé-Castells (2013). A review of the allozyme dataset for the Canarian endemic flora: causes of the high genetic diversity levels, implications for conservation. Annals of Botany (2013) doi:10.1093/aob/mct076
First published online: April 21, 2013.

No Picture

Projecte LIFE de 1,2 MEUR sobre canvi climàtic

maig 10, 2013 simonjoan 0

Segons nota de premsa del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES), s’acaba de conèixer la concessió d’un projecte per a l’adaptació al canvi climàtic a Catalunya, que rep més d’1,2 MEUR de finançament europeu. Aquest projecte LIFE+ pretén demostrar que l’aplicació de mesures preventives en els àmbits de l’agricultura, la gestió forestal i la gestió de l’aigua és d’utilitat per a l’adaptació als impactes observats i previstos del canvi climàtic.

No Picture

Exposició d’aquarel·les de J. Sabanès

maig 9, 2013 simonjoan 0

Demà divendres s’inaugura al Jardí Botànic de Barceloma l’exposició d’aquarel·les de Josep Sabanès que duu per títol “Josep Sabanès, amic del Jardí”, excel·lent exemple de les activitats artístiques i d’educació ambiental a través de les quals es pot col·laborar de manera efectiva en la conservació de flora: estimulant-ne el coneixement, les percepcions artístiques i de la bellesa i, en definitiva, a través de components no materials, assegurar el compromís en la preservació de la biodiversitat, del que J. Sabanès mateix n’és exemple en la doble condició d’artista i de membre dels Amics del Jardí Botànic. A continuació indiquem els detalls de l’exposició:

No Picture

Nou llibre sobre origen de noms de plantes

maig 8, 2013 simonjoan 0

El proper divendres dia 10, a les 20 h, tindrà lloc a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès, a Tarragona, l’acte de presentació del llibre “Plantas medicinales: historias y nombres. De Dioscórides a Font Quer“, del qual és autora Sandra Moser, professora de la Universitat de Ginebra i que compta amb un pròleg de Raül Font-Quer, nét de Pius Font Quer, de qui celebrem el 125è aniversari del naixement.

L’acte serà presidit per Frederic Adan, president del Consell Comarcal del Tarragonès.