No Picture

Nova llista vermella de la flora d’Itàlia

juny 19, 2013 simonjoan 0

Acaba de publicar-se la nova llista vermella (Lista Rossa) de la flora d’Itàlia (Lista Rossa della flora italiana)

L’obra, de 64 pàgines és el resultat d’un projecte iniciat el 2012, finançat pel Ministero dell’Ambiente i dut a terme per la Società Botanica Italiana, que ha coordinat un equip de més de 200 botànics de tot el país.

El resultat final és una “Lista Rossa” parcial de la flora d’Itàlia, que inclou totes les 197 espècies protegides a Itàlia (normativa estatal i europees), a més d’altres espècies de flora vascular i, de manera rellevant, també de  líquens, briòfits i fongs, endèmiques o amenaçades, avaluades segons criteris UICN.

No Picture

Gestió de carreteres compatible amb conservació

juny 17, 2013 simonjoan 0

A la Delegació de Medi Ambient de Girona s’han aplicat mesures que afavoreixen la conservació d’espècies de flora protegida que consisteixen en vetllar per una correcta gestió del manteniment dels vorals de carreteres, quan en aquest hàbitat s’hi troben les poblacions que s’han de conservar. Ara hem conegut aquesta acció per a Silene sennenii.

Talús de carretera al T.M. de Siurana, on només s’ha segat el fondal de la cuneta sense afectar el lateral i la cresta, on hi ha individus de la silene de Sennen (Foto: J.M. Dacosta)

No Picture

El genoma de Picea abies, seqüenciat

juny 9, 2013 simonjoan 0

Josep A. Roselló (Foto Inst. de Recerca Cavanilles)

Josep A. Rosselló, professor de la UV i director d’investigació del Jardí Botànic Marimurtra ha participat en l’equip que ha aconseguit la seqüenciació de Picea abies, primera vegada que coneixem el genoma complet d’una gimnosperma i que ens permet descobrir la naturalesa conservada del genoma de tot el grup. La publicació s’ha fet a la prestigiosa revista Nature.