El Prof. Song Ge visita Barcelona

El Professor Song Ge visitarà la propera setmana Barcelona, convidat pel nostre company Jordi López-Pujol, en el marc dels ajuts a les estades d’investigadors internacionals que organitza i subvenciona el Grup de Recerca GReB, al qual pertany l’equip del BioC.

A part del treball col·laboratiu amb els nostres investigadors, durant l’estada, el Prof. Ge impartirà una conferència oberta al públic:

Evolutionary studies on rice and its relatives: 20 years efforts and the problem unsolved

Dia i hora: dimecres dia 28 d’agost a les 12 hores
Lloc: Sala d’actes de l’Institut Botànic de Barcelona. Entrada lliure.

El Professor Ge és en l’actualitat Director Adjunt de l’Institute of Botany de Beijing. Ha publicat més d’un centenar d’articles d’impacte, en revistes tant prestigioses com Nature Biotechnology (IF > 32), Nature Communications (IF > 10), Molecular Biology and Evolution (IF > 10), PNAS (IF > 9), Current Opinion in Plant Biology (IF > 8), New Phytologist, Evolution, Molecular Ecology, BioScience, Journal of Biogeography, Annals of Botany, etc. Les seves línies de recerca comprenen la sistemàtica i l’evolució molecular (amb especial rellevància en el gènere Oryza), els fenòmens de poliploïdia, i la genètica de la conservació.

Nova guia de ciència ciutadana

El Museu d’Història Natural de Londres, ha publicat la guia “Guide to Citizen Science“, on es desenvolupen les idees per impulsar i avaluar projectes de recerca participativa en l’àmbit de la biodiversitat al Regne Unit.

A Catalunya, existeixen iniciatives similars com el BioBlitz del Museu de Ciències Naturals de Barcelona o els projectes participatius de la ICHN i, de cara a la preparació d’una estratègia catalana de conservació de flora, és un element que pot ser de gran utilitat per agrupar les activitats, de vegades disperses, de grups de naturalistes.

El document, que fa part del programa d’observació ambiental del Regne Unit, es pot obtenir gratuïtament d’internet.

 

Tweddle JC, Robinson LD, Pocock MJO & Roy HE (2012) Guide to citizen science: developing, implementing and evaluating citizen science to study biodiversity and the environment in the UK. Natural History Museum and NERC Centre for Ecology & Hydrology forUK-EOF. 29 p.

Més informació

Salvat el Jardí del Paradís

Phelypaea coccinea, a l’Iraq (Foto: NatureIraq)

El bíblic Jardí del Paradís o Jardí de l’Edèn hauria aconseguit la salvació, fins i tot enmig del caos que l’envolta. La setmana passada, enmig d’una nova onada de bombardeigs als carrers de Bagdad, el Consell de Ministres de l’Iraq, va aprovar la creació del primer parc natural de país, com a peça central del projecte de restauració de maresmes de Mesopotàmia del sud del país. Aquesta zona d’aiguamolls va ser sotmesa a dessecació en un 93% per part del règim anterior de Saddam Hussein.

Després d’una díficil campanya en temps de postguerra, el nou parc permetrà la conservació dels espais considerats com el lloc mític del bíblic paradís d’Adam i Eva.

Més informació