Parc Natural a Banyoles? Debat al Parlament

Vista aèria de l’estany (Foto: Viquipèdia CC BY 2.5)

Segons que informa avui el diari El Punt/Avui, “la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament debatrà i votarà el 18 de juny la proposta de resolució que va presentar ICV-EUiA sobre la declaració del parc natural de la conca lacustre de Banyoles, després que el govern no l’hagués inclòs en la llista dels tres que es crearan els pròxims anys”

El text demana el compliment de la resolució aprovada per unanimitat la passada legislatura en què es reclamava la redacció i presentació d’un projecte de llei per declarar la zona parc natural. A més, la proposta d’ICV-EUiA reclama que s’estableixi “de manera immediata” un procés de consulta amb ajuntaments, entitats del territori i ciutadans per concretar una figura de protecció mentre no es produeixi la declaració definitiva del parc natural. Segons el diari, CiU ha presentat com a esmena un text alternatiu en què no es menciona la figura de parc natural.

Més informació

La Ciutadella, primer parc científic

Des del Museu Blau, i en el marc de celebracions del Tricentenari, s’incia avui el cicle de conferències  “LA CIUTADELLA, EL PRIMER PARC CIENTÍFIC DE BARCELONA”, que inclou sessions dedicades a la Botànica i a la Conservació de la Biodiversitat.

Rellevants personalitats  del món de la cultura i la ciència com Gilles Boeuf, president del Museu d’Història Natural de París; Antoni Roca,  membre de la Societat Catalana d’Història de la Ciència; Morten Meldgaard, director del Museu d’Història Natural de Dinamarca; Itziar González, arquitecta; Gerald Dick, director executiu de l’Associació Mundial de Zoos i Aquaris; Ramon Folch, socioecòleg i Ismail Serageldin, director de la nova Biblioteca d’Alexandria,  aportaran la seva experiència a aquest cicle que tindrà lloc al Centre Cultural del Born els propers  5, 12, 26 de juny i 3 de juliol.

És un cicle de conferències que neix amb la voluntat d’obrir una reflexió a la ciutat sobre la tradició científica al parc de la Ciutadella i el seu futur com a espai de ciència

Més informació

Sergi Massó, a Mèxic

Enrique Martínez Meyer, de la UNAM, impartint la primera xerrada del taller (Foto: S. Massó)

El nostre company Sergi Massó és a Tepoztlán (Mèxic), per prendre part al Taller I3B “Fundamentos, evaluación y futuro de los modelos de distribución de especies” que organitza la Infraestructura Iberoamericana de Información sobre Biodiversidad i que ha començat avui.

L’objectiu d’aquest taller teòrico-pràctic, dins l’òrbita GBIF, és oferir una visió general sobre les aplicacions dels models sobre distribució d’espècies, els seus limitants i nous desenvolupaments amb la finalitat d’enfortir la capacitat regional en l’ús de les tecnologies de la informació per reforçar la presa de decisions per a la gestió de la biodiversitat.


El taller és exclusivament per a membres de països iberoamericans i va dirigit a estudiants de post-grau i a joves investigadors en el camp de la biogeografia i la biologia de la conservació, professionals amb responsabilitats en l’àmbit de la planificació de la conservació de la biodiversitat i el territori i amb coneixements avançats en les tècniques de modelització.

En el marc d’aquest taller, S. Massó presentarà també el concepte d’ENE (Extremely Narrow Endemics), desenvolupat per membres del BioC i exposat l’any 2013 per López-Pujol et al. amb propostes per a la conservació de diversos ENEs treballats pel BioC.

Més informació