Article sobre Font Quer

El web de l’organització sectorial de recerca de l’Assemblea Nacional Catalana publica un article del nostre company Cèsar Blanché glossant la figura de Pius Font i Quer, de qui enguany es commemora el cinquentenari de la mort, que destaca la contribució del Dr. Font a la construcció d’estructures d’estat en l’àmbit de la botànica catalana.

 

Més informació

Els ciutadans accepten pagar per collir bolets

Cistell de rovellons (Foto: Viquipèdia)


Segons que informa Nació Digital, “el 77,1% dels catalans acceptaria pagar per buscar bolets si els diners recaptats s’inverteixen en els mateixos boscos. Així ho destacat un dels punts de l’última onada del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) relatiu a quin model de gestió cal aplicar en la recol·lecció de bolets. Així mateix, l’enquesta reflecteix que un 67,20% de la població, tant practicants com aquells que no ho són, accepta la regulació d’aquesta activitat per part de la Generalitat. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural recorda que a Catalunya hi ha 1.212.856 practicants d’aquesta activitat, que representa un 23% de la població”. L’Estratègia Catalana de Conservació de Flora (ECCF 2014-2020) inclou l’estudi de l’efecte del pagament per collir bolets com una recomanació per prendre futures mesures que estableixin aquesta regulació

 

Més informació

Article 28/7/2014 – Nació Digital

Austràlia: marxa enrere en conservació

Si fa unes setmanes es presentava a Catalunya un Manifest en defensa del Patrimoni Natural, on, entre d’altres grups, la comunitat científica alertava de l’actitud passiva del govern davant les necessitats de conservació de la natura al país, ara són els científics australians que també criden l’atenció cap a les passes enrere del seu govern en afers de biodiversitat.

Ahir dimarts, a Austràlia, un grup destacat de científics de la conservació va condemnar les recents mesures del govern australià per reduir la protecció per als ecosistemes, retallar fons per a la investigació, fer marxa enrere en els compromisos per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, i intensificar la persecució dels individus i organitzacions que parlen sobre assumptes ambientals. El digital Mongabay en dóna la notícia.

El bosc plujós australià (Foto: Mongabay)

 

Més informació

Joan Simon, premiat per la Generalitat

El nostre company Joan Simon ha estat distingit amb el Premi Jaume Vicens Vives 2014, atorgat per la Generalitat de Catalunya, segons que ha publicat aquest vespre el canal 3/24. El premi s’atorga a títol individual a professors universitaris amb provada trajectòria d’execl·lencia docent, que el nostre company exerceix en l’àmbit de la Botànica farmacèutica.

Joan Simon és el coordinador i impulsor del grup d’innovació docent GIBAF.

Enhorabona!

 

 

 

 

 

 

 

Més informació