No Picture

Àlex Campoy s’incorpora al BioC

setembre 30, 2014 simonjoan 0

S’ha incorporat com a col·laborador de l’equip de Biologia de la Conservació de Plantes (BioC) Àlex Campoy, que acaba d’aconseguir el Grau en Farmàcia a la UB. Ha obtingut un contracte de col·laboració de recerca de la Fundació Bosch Gimpera-Universitat de Barcelona. Les tasques que ha de desenvolupar estan relacionades amb la documentació de diversitat genètica de la flora catalana (mòduls CROMOCAT i GENOCAT del Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya).

No Picture

Història evolutiva dels Anthirrhinum pirinencs

setembre 18, 2014 simonjoan 0

Acaba de publicar-se a la prestigiosa revista BMC Evolutionary Biology, un article signat per Isabel Liberal i col·laboradors i Pablo Vargas, de la Universitat de Tolosa de Llenguadoc i del Jardí Botànic de Madrid, respectivament, que desvetlla l’evolució i la filogeografia dels conillets pirinencs.

 

Isabel M Liberal, Monique Burrus, Claire Suchet, Christophe Thébaud & Pablo Vargas  (2014)
The evolutionary history of Antirrhinum in the Pyrenees inferred from phylogeographic analyses
BMC Evolutionary Biology 14:146  doi:10.1186/1471-2148-14-146

No Picture

Juli Caujapé, director del Jardí Botànic de Gran Canària

setembre 11, 2014 simonjoan 0

Segons que informa un comunicat de premsa d’ahir de la Fundació Carl Faust, el Dr. Juli Caujapé-Castells ha estat nomenat director del Jardín Botánico “Viera y Clavijo” de Gran Canària.

 

El Dr. Caujapé és un expert de primer nivell en recerca sobre diversitat genètica de flora amenaçada i ha col·laborat amb diversos membres del BioC. Enhorabona!

No Picture

Modelizar: Moda o Model?

setembre 9, 2014 simonjoan 0

 

Modelitzar: Moda o Model?

Sergi Massó


 

Darrerament estan apareixent un munt d’articles científics una part dels quals està dedicada a modelitzar una determinada espècie. Cercant a Google Scholar els articles que continguin les paraules “modelling species” apareixen 1.900.000 resultats (885.000 en els darrers 10 anys).