No Picture

El CSIC presenta ARBOLapp

novembre 24, 2014 simonjoan 0

Segons que informa ECOTICIAS, el CSIC ha presentat aquest dijous passat, al Jardín Botánico de Madrid l’aplicació per a telèfons mòbils ‘Arbolapp’, que permet identificar […]

No Picture

Micronemum coralloides, retrobat a Ivars d’Urgell

novembre 23, 2014 simonjoan 0

Foto 3.24.net

 

Microcnemum coralloides, una petita quenopodiàcia catalogada (D. 172/2008) com en perill d’extinció, és una herbeta anual d’ambients endorreics i salins, que ha estat retrobada a la finca Prats de Boldú, d’Ivars d’Urgell pel botànic lleidatà J. Mayoral.

 

L’espècie no es retrobava a Catalunya des de fa gairebé 20 anys. La notícia s’ha conegut avui, a través de l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

 

 

No Picture

Festival de Cinema de Medi Ambient a Barcelona

novembre 5, 2014 simonjoan 0

La Universitat de Barcelona es converteix, per tercer any consecutiu, des de demà i fins al proper 13 de novembre, en una de les seus oficials del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient (FiCMA), el més antic del món en el seu gènere, que enguany celebra la 21a edició. Sota el lema «Contagia’t», el festival ofereix una àmplia programació que inclou l’exhibició de les millors pel·lícules de temàtica ambiental produïdes l’últim any: més de vuitanta films, entre documentals i ficcions, que aborden qüestions de màxima actualitat i que es podran veure en diferents espais de Barcelona.

No Picture

A punt la modificació de la Llei de Biodiversitat

novembre 3, 2014 simonjoan 0

 

El Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient té avançat el projecte de modificació de la Llei 42/2007, de Biodiversitat i Patrimoni Natural. El nou redactat que hem conegut, en versió de 8/10/2014 té un període d’al·legacions obert fins demà passat, dia 4 de novembre.