No Picture

Es presenta CROMOCAT 2014

desembre 19, 2014 simonjoan 0

Avui s’han lliurat les dades corresponents al mòdul de dades genètiques (CromoCat) de flora del Banc de dades de Biodiversitat de Catalunya. L’equip del BioC autor del buidatge de 2014 ha estat format per Joan Simon i Cèsar Blanché, amb la col·laboració d’Àlex Campoy, graduat en Farmàcia i assistent d’investigació de la Fundació Bosch Gimpera i de Laia Castilla i de Marta Riba, estudiants de Farmàcia i becàries del Pla de formació de la Universitat de Barcelona, sota la direcció de Joan Simon.

El contingut de 2014 s’ha centrat en el mòdul CromoCat que cobreix ja pràcticament el 95% dels tàxons de la flora dels Països Catalans, tot i que només el 25% de les dades provenen de localitats catalanes. El total de registres del mòdul és ara de 56.328.  S’han identificat 231 tàxons dels quals encara no es disposa de cap registre o dada cromosòmica i que seran l’objectiu de futurs projectes de recerca.

No Picture

Descrit un nou Alyssum al Pallars Sobirà

desembre 5, 2014 simonjoan 0

Judita Zozomova-Lihova, investigadora de l’Institut de Botànica de l’Acadèmia de Ciències d’Eslovàquia i col·laboradors acaben de publicar una nova espècie de botgeta, Alyssum cacuminum Španiel, Marhold & Lihová, sp. nov., descrita del Pallars Sobirà (Vall de Cabdella) en un treball recent de revisió del grup d’Alyssum montanum a l’Europa Occidental i Nord d’Àfrica, publicat a la prestigiosa revista Taxon.


Es dóna la circumstància que Guardiola et al. (2009) havien recol·lectat mostres d’aquesta mateixa població (Montorroio) amb destí al banc de llavors d’Aigüestortes (sub Alyssum cuneifolium) tot just indicant la novetat corològica i comentant l’àrea de distribució:

 

Alyssum montanum (Montorroio, Pallars Sobirà, loc. class.). Foto: Moisès Guardiola