No Picture

Nou Pla de Gestió d’Espais Naturals de Catalunya

febrer 27, 2015 simonjoan 0

Mitjançant un acord del Govern de la Generalitat de Catalunya (ACORD GOV/21/2015, de 17 de febrer) s’ha aprovat el Pla de gestió dels espais naturals de protecció especial de Catalunya 2015-2020. (DOGC núm. 6814 – 19/02/2015).

 

Segons que destaca la nota de premsa del Govern, al nou Pla de Gestió també es fixen set eixos estratègics amb objectius per a assolir fins a l’any 2020 amb cinquanta línies d’actuació i un programa de seguiment. Els detalls es faciliten el els documents que us ofereix el Portal BioC:

 

 

No Picture

Destruïda la població aragonesa de Coronopus navasii

febrer 24, 2015 simonjoan 0

En un post enviat recentment a Biodiversidad Virtual, Eulàlia Picornell dóna a conèixer que “una máquina niveladora había pasado por los caminos donde se localizó esta especie [Coronopus navasii ] y fui a ver los daños, el resultado es: todo arrasado, de los casi 1600 ejemplares se se contaron en agosto solo se han salvado unos 50”. D’aquesta manera es comunicava que la població acabada de descobrir d’aquesta raríssima espècie havia estat pràcticament destruïda del tot i així ho recollia el Bloc d’Emili Laguna

 

Foto: Coronopus navasii de ANE – Trabajo propio. Disponible bajo la licencia CC BY-SA 3.0 vía Wikimedia Commons – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Coronopus_navasii.JPG#mediaviewer/File:Coronopus_navasii.JPG

 

Coronopus navasii (Brassicaceae) va ser descrita als anys 20 per Carlos Pau i dedicada al seu amic i naturalista, el jesuïta Longí Navàs (primer català participant a un Congrés Internacional de Botànica, el 1905, a Viena). S’havia considerat planta endèmica d’Almeria, però darrerament s’ha localitzat a Guadalajara i, l’any passat, a la Zaida (Saragossa), en una zona associada al sistema llacunar de Gallocanta (publicada fa unes setmanes, cf. Pardo et al., 2014,  Flora Montiberica 58 : 103-108)

 

 

No Picture

IX Seminari sobre Patrimoni Natural de la Garrotxa

febrer 17, 2015 simonjoan 0

El proper dissabte dia 21 tindrà lloc a Olot la celebració de la IX edició del seminari sobre Patrimoni Natural de la Garrotxa que enguany celebra els 10 anys des de la fundació de la Delegació de la ICHN a la comarca, que n’és l’entitat organitzadora (+ info).

Les comunicacions que s’hi presenten enguany que pertanyen a l’àmbit de la botànica i la conservació de flora són les següents: