No Picture

Ursinia nana

maig 28, 2015 simonjoan 0

ALTRES FITXES DE “La Planta del Mes” PUBLICADES AL PORTAL BIOC     Ursínia nana Per Julià Molero Ursinia nana DC., Prodr. 5: 690 (1836) […]

No Picture

El controvertit Pla de Gestió de Parcs Naturals

maig 14, 2015 simonjoan 0

El controvertit Pla de Gestió de Parcs Naturals

Cèsar Blanché


 

Ha passat sense gaire ressò als mitjans de comunicació (mai se sap si això és bo o és dolent… casualitat o buscat…), però el Govern de Catalunya ha aprovat recentment (17/2/2015) un Pla de gestió dels espais naturals de protecció especial de Catalunya 2015-2020. Tot seguit n’analitzem el contingut i les possibilitats d’incidència en la conservació de flora als parcs.

No Picture

El BioC, a la Jornada del safrà d’Argençola

maig 13, 2015 simonjoan 0

En el marc del Mercat de les espècies d’Argençola (Anoia), que enguany arriba a la 5ena edició, dedicat al safrà, el proper dia 13 de juny tindrà lloc la Jornada Tècnica Botànica a la cuina, que comptarà amb la participació de la nostra companya Anna Rovira, que hi presentarà la ponència El safrà. L’espècie més desitjada.


A continuació us oferim el programa de la sessió:

 

No Picture

16 i 18 de maig: Diades Internacionals

maig 12, 2015 simonjoan 0

 

El 16 de maig és el dia Internacional dels Museus, en què moltes institucions museístiques fan jornades de portes obertes, ofereixen visites guiades, sessions gratuïtes, etc. En el nostre àmbit, l’Arboretum Font i Quer de Lleida organitza una passejada gratuïta amb serveis de guia. Us n’oferim els detalls més avall.

 

Igualment, el pròxim 18 de maig es celebra el dia Internacional de la Fascinació per les Plantes 2015 promogut per la Organització Europea de la Ciència de les Plantes (EPSO). L’objectiu d’aquesta diada és posar en relleu la importància de les plantes en la nostra vida i donar a conèixer la recerca que s’hi fa i els seus beneficis per a la societat. Nombroses institucions botàniques d’arreu del món hi participen amb diferents activitats. A continuació us oferim el programa que ens ha tramès l’Institut Botànic de Barcelona per a aquest dia.

 

No Picture

El Màster de Biodiversitat visita la Garrotxa

maig 10, 2015 simonjoan 0

Presentació de la sessió de camp, a càrrec de X. Oliver

 

Alumnes i professors de l’assignatura Gestió de la Vida Silvestre, del màster de Biodiversitat de la UB van visitar divendres passat la comarca de la Garrotxa per conèixer de primera mà les activitats de gestió i conservació empreses per la Delegació de la Garrotxa de la ICHN.

 

La sortida va ser guiada per Xavier Oliver i va seguir les accions dutes a terme dins del programa de conservació de la roureda de roure pènol dels voltants de la Moixina, prop d’Olot. Els estudiants també van poder col·laborar en el seguiment anual d’espècies indicadores de la recuperació de la qualitat de l’hàbitat, concretament de tres espècies (Isopyrum thalictroides, Mercurialis perennis i Polygonatum multiflorum) que fan part del programa de vigilància de flora amenaçada de la comarca.