Andalusia aprova noves mesures de conservació de flora

Segons que informa el darrer butlletí de Geodiversitat i Biodiversitat de la Junta d’Andalusia (Geobio, 21), s’han aprovat una sèrie de noves mesures de conservació darrerament. Pel que fa a la flora,destaca el Pla de Recuperació de falgueres (multiespecífic), que se suma al que l’any passat es va aprovar sobre el pinsapo (Abies pinsapo), així com un Pla de Conservació de les “Altas Cumbres“, relatiu principalment a la flora de Sierra Nevada i un altre, per a flora litoral (Dunas, Arenales y Acantilados Costeros), que abasta més de 1100 km de la línia costanera andalusa. Els plans aprovats són demostratius d’una aplicació pràctica de les previsions sobre plans multiespecífics contingudes a la Ley de Biodiversidad (42/2007).

El Plan de Recuperación y Conservación de Helechos (que va ser força debatut durant el Congrés de Conservació de plantes de Menorca l’any passat) inclou 1 espècie extingida, 3 de vulnerables i 10 en perill d’extinció, entre les quals destaquen Christella dentata, Diplazium caudatum, Asplenium marinum Psilotum nudum.

Pel que fa a les espècies de les Altas Cumbres el pla aprovat (també multiespecífic), estableix mesures de protecció per a 56 espècies de flora (de les quals: 2 d’extingides, 29 en perill d’extinció i 25 de vulnerables), juntament amb 5 de fauna.

Finalment, el pla de Dunas, Arenales y Acantilados Costeros, inclou mesures per la conservació de 35 espècies de flora (20 de les quals, endèmiques d’Anadalusia) i una de fauna (una formiga endèmica d’Almeria). A més de les espècies, el pla estableix mesures per als ecosistemes, especialment pinedes, ginebredes o suredes costaneres.

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *