Aprovada l’Estratègia catalana de conservació ex-situ

 

 

A la sessió celebrada avui de la Comissió Assessora de Conservació de Flora de Catalunya, s’ha presentat al Director General de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Escorihuela, el document Estratègia catalana de conservació ex situ de la flora vascular silvestre. Aquest document inclou l’anàlisi de la situació de conservació ex situ a Catalunya, identifica els agents i organismes implicats i preveu un termini d’aplicació de quatre anys (2011-2014), amb un pla d’actuació desenvolupat, una planificació pressupostària i una priorització dels tàxons a conservar.

 

 

 

El document aprovat i presentat avui parteix del treball de l’equip redactor inicial coordinat per Joan Font (UdG), que va ser presentat a les II Jornades Catalanes de Conservació de Flora, celebrades el juny de 2010 a Barcelona. Amb posterioritat, la Comissió Assessora ha treballat en diverses sessions tot aportant diverses modificacions al text inicial i ha redactat i adoptat la versió que ha estat lliurada avui, amb presència dels membres de la Comissió a la seu de la DG de Medi Natural i Biodiversitat a Barcelona.

A la mateixa reunió, s’ha aprovat la proposta de celebració de les III Jornades de Conservació de Flora, que tindran lloc a Lleida a mitjans de juny de 2012 i de les quals informarem puntualment des del Portal BioC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *