Autoritzacions de recerca en flora amenaçada

En aplicació del Decret de Flora Amenaçada de Catalunya (Decret 172/2008, de 26 d'agost), es comencen a desplegar els instruments normatius corresponents. A finals de 2008 ja es va iniciar el procés de reconeixement de les col·leccions científiques que contenen plantes del catàleg. Recentment s'han publicat els nous models de sol·licitud de recolecció científica (cal recordar que el Decret la permet per a les espècies del catàleg, si s'obté l'autorització corresponent).

A partir d'avui es poden obtenir directament del web del DMAH, on s'especifiquen les passes a seguir i es facilita un model de sol·licitud d'autorització, de manera anàloga al que es va fent des de fa temps amb la fauna.

Aquesta documentació forma part d'un nucli d'informació inicial que constitueix el primer apartat específic de flora del DMAH (inextistent fins fa molt poc) i que des d'avui s'inclou a l'apartat d'enllaços del Portal BioC. Encara que hi manquen diversos documents penjats en d'altres apartats del web del Departament, de moment hom hi pot trobar, a més de les sol·licituds, el text del Decret i  l'enllaç a les I Jornades de Conservació de Flora,  així com les línies de treball del DMAH sobre flora invasora, derivades de la jornada celebrada a Santa Coloma de Farners a finals de 2008 sobre plantes invasores i jardineria. 

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *