Avaluació de biodiversitat a Europa: insuficient

Segons que informa Eurosite avui, l’avaluació intermèdia de l’Estratègia Europea de Biodiversitat 2020, ha donat com a resultat la manca de progressos significatius cap a l’objectiu principal, Aturar la pèrdua de biodiversitat i la degradació dels serveis ecosistèmics a la UE abans de 2020 i restaurar-los.

 

Atènyer aquest objectiu ajudaria a mantenir i restaurar la capacitat de la natura per a depurar aire i aigües, a pol·linitzar els conreus o limitar els impactes de les catàstrofes com ara inundacions. El cost econòmic de no deturar la pèrdua de biodiversitat i els serveis ecosistèmics abans del 2020 podria incrementar-se en 50.000 milions d’Euros cada any, segons el report que la Comissió Europea ha tramès al Parlament i el Consell europeus amb motiu d’aquesta avaluació intermèdia de l’Estratègia de Biodiversitat.

 

Cal recordar que, a Catalunya, s’ha redactat una estratègia específica per a la conservació de les plantes (ECCF) que no ha estat ni tan sols considerada com a acceptada pel propi DAAM que la va encarregar.

 

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *