Avenços en l’Estratègia catalana de conservació de flora

ECCF

 

Coincidint amb una de les sessions de les III Jornades de Conservació de Flora que van tenir lloc a Lleida la setmana passada, es va celebrar el primer Taller de Treball de l’Estratègia Catalana de Conservació de Flora (ECCF), on es van acabar de conformar els Grups Promotors de cada àmbit així com els continguts dels diversos objectius i fites de que ha de constar l’estratègia. Els treballs es reprendran al setembre.

A la tarda del dia 15/6/2012 va tenir lloc la sessió de Tallers de les III JCF on es van debatre uns documents provisionals (“Documents zero”), que havien estat proposats pel Grup Promotor a la sessió de constitució del dia 22 de maig (vegeu notícia BioC), on s’estableixen, a manera d’índexs, la relació de temes a tractar, les propostes d’accions de manera breu o la relació de persones i experts amb els quals caldrà contactar. Tots els assistents a les III JCF es van reunir de manera paral·lela agrupats en els 5 àmbits de l’ECCF, que segueixen l’esquema de l’Estratègia europea:

1. Comprendre i documentar la diversitat vegetal (recerca, diagnòstic, catalogació, etc.)

2. Conservar la diversitat vegetal (planificació i execució d’accions de conservació) (in situ i ex situ)

3. Ús sostenible de la diversitat vegetal (etnobotànica, recursos genètics, forestals, recol·lecció, empremta ecològica externalitzada, etc.)

4. Educació i conscienciació

5. Capacitat (formació de personal, experts, equips, instal·lacions, tècniques, coordinació i treball en xarxes, etc.)

En cada àmbit temàtic es van fer aportacions i correccions als documents zero, que ara mateix estan essent refosos per part dels coordinadors de cada àmbit, i posteriorment van ser presentats en una sessió plenària conjunta. Aquests documents seran donats a conèixer a través del portal BioC, tan aviat com estiguin enllestits. Es preveu que els documents serveixin de guia de treball per als debats, sessions i reunions que s’iniciaran a partir del mes de setembre i que s’anunciaran oportunament per tal de facilitar la participació dels interessats.

Igualment, es van produir noves incorporacions a les comissions de cada àmbit gràcies als oferiments de participació de diverses persones. D’aquesta manera, el Grup Promotor de l’ECCF queda constituït de la manera següent:

Membres del Grup Promotor de l’ECCF:

Llorenç Sàez, Moisès Guardiola, Alfonso Susanna, Xavier Oliver, Núria Membrives , Josep A. Conesa, Ignasi Soriano, Núria Gàzquez, Artur Lluent,  Joan Vallès, Xavier Llimona, Josep M. Ninot, Clara Racionero , Andreu Salvat, Pere Aymerich, Francesc X. Diego, Josep M. Montserrat, Manel Pomarol, Joan Font, Cèsar Blanché, David Carrera i Sandra Saura-Mas, amb el suport tècnic de Josep Germain

Coordinadors

Àmbit 1: Llorenç Sàez; Àmbit 2: Moisès Guardiola/Xavier Oliver; Àmbit 3: Josep M. Ninot/Josep A. Conesa; Àmbit 4: Ignasi Soriano; Àmbit 5: Joan Font. Coordinador General: Cèsar Blanché

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *