Biodiversitat al Parlament

Intervenció del President Mas, ahir al Parlament (Foto:Gencat)

De manera molt poc habitual, la Biodiversitat ha fet acte de presència al debat del Parlament que s’està duent a terme aquests dies. Concretament, la intervenció del President Artur Mas va anunciar que “s’impulsarà un projecte legislatiu sobre biodiversitat“.

Sense precisar més, Mas va fer aquest anunci en el context del paquet de projectes que prepara el Govern en els propers mesos. Reproduïm les paraules textuals del discurs tal com són transcrites al discurs oficial (pàg. 33):

El Govern també està treballant en l’elaboració d’un pla estratègic sobre l’ús i explotació de la biomassa a Catalunya. És un sector en creixement, i amb fortes potencialitats, però que requereix la implantació d’una estratègia comuna que beneficiï proveïdors, productors i consumidors i alhora es realitzi amb el màxim respecte i sostenibilitat del territori.

En paral·lel al model energètic, abans de finals d’any s’aprovarà per part del Govern un nou projecte legislatiu sobre canvi climàtic, se n’impulsarà un altre sobre biodiversitat, s’intensificarà el Pla de millora de qualitat de l’aire, s’implantarà el distintiu de garantia de qualitat ambiental de flotes de vehicles i la Guia de compra verda de vehicles, i es desplegarà un Pla d’economia verda que fomentarà la col·laboració entre empreses i administracions i ajudarà a la seva internacionalització.

Desconeixem el contingut de la proposta, que el Portal BioC seguirà amb detall. Des de fa gairebé una dècada, s’han preparat diversos esborranys i projectes de llei sobre la biodiversitat, però cap ha arribat a bon terme, mentre que l’estat sí que ha aprovat una Llei de Biodiversitat el 2007, amb repercussions sobre la conservació de la flora catalana, com ja s’ha analitzat des del mateix Portal (vegeu E-Opinió de 18/5/2010)

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *