Cimera mundial de biodiversitat al Japó


HA tingut lloc aquests dies, fins al 29 d’octubre la cimera mundial del Conveni de la Diversitat Biològica (CBD) de Nacions Unides, a través la màxima representació, la Conferència de les Parts núm. 10 (COP10), de 193 països, que ha agrupat un total de 18.000 delegats, a Nagoya (Japó).
La conferència ha pres diversos acords i declaracions del màxim nivell per deturar la pèrdua de biodiversitat, amb el compromís dels governs assistents.

Els principals objectius assolits per la cimera són tres, interconnectats entre sí: 1) Adopció d’un nou Pla Estratègic de 10 anys per tal de dirigir els esforços nacionals i internacionals per a salvar la biodiversitat a través d’accions per a aconseguir els objectius del CBD; 2) Una estratègia de mobilització de recursos que permetin un increment substancial dels nivells actuals d’ajuda oficial de suport a la biodiversitat i 3) Un nou protocol internacional d’accés a i de repartició dels beneficis de l’ús dels recursos genètics del planeta.

L’acord està tenint una forta repercussió mediàtica en aquests dies, sota denominacions com ara “Acord històric per protegir la biodiversitat del planeta” (Le Monde, 29/10/2010) i pot ser coniderat com una alternativa en positiu a la fracassada cimera sobre el canvi climàtic celebrada fa uns mesos a Copenhagen. El document aprovat, inclou objectius concrets avaluables (% de zones protegides, ” d’àrees degradades a recuperar, etc.) que hauran de formar part d’estratègies nacionals en un termini màxim de dos anys (2012)

Més informació:

Nota de premsa 29/10/2010 – Web del CBD

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *