Desconstrucció del Club Med, al Cap de Creus

 Una de les agressions més freqüents als hàbitats naturals és la construcció de tota mena d’infrastuctures i edificis. Per això, és notícia rellevant la reversió d’una alteració significativa al Cap de Creus, a causa de la creació del complex de bungalous del Club Med, cap al seu estat natural, en una actuació de desconstrucció iniciada a principis d'estiu i que comença a ser visible pel trànsit de camions que genera.

L’enderroc, que es va iniciar el mes de juliol d’enguany, és a càrrec del Servei de Costes de l’Estat i, de moment, ha comportat l’eliminació de gairebé un centenar de bungalous. La runa generada, en part constituïda per materials del propi territori, és gestionada per recuperar fragments de roca destinats a la restauració de l’indret i la resta, es destinarà a la construcció d’una marina seca a Roses.
 
Un aspecte interessant és com resoldrà aquest projecte de recuperació la restauració de la vegetació i de la flora d'aquest indret tan particular, que, plantejada com a experiment, amb un seguiment científic adequat, permetria  generar un coneixement sobre gestió de flora amenaçada que el país necessita. Des del BioC anirem informant a mesura que en tinguem noves informacions.

Més informació:

Una imatge de l'inici de l'enderroc de les edificacions, fa justament dos mesos. (Foto: LL. SERRAT / El Punt)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *