Conservació basada en l’evidència: banc de dades

Internet permet accedir lliurement a la informació continguda a ConservationEvidence.com, amb articles sobre els resultats pràctics de les accions de conservació (casos), resums d’articles publicats en diverses revistes de conservació, plans de recuperació, programes de recerca, etc.

ConservationEvidence.com és mantingut per la Universitat de Cambridge.

Després d’algunes dècades d’estudi de casos pràctics en Medicina, com a base de comparació d’experiències per a l’ensenyament, alguns autors (Pullin & Knight 2001, Sutherland 2000, Sutherland et al. 2004) van suggerir que el mateix concepte es podria introduir en la ciència de la conservació. L’objectiu era que l’anàlisi, la comprovació i la disseminació de l’efectivitat de les accions específiques dutes a terme arribessin a esdevenir una rutina en la pràctica de la conservació. Aquest va ser el punt de partida de ConservationEvidence.com, un banc de dades sobre evidències de l’efectivitat en conservació i del Centre for Evidence Based Conservation (CEBC), que duu a terme revisions sistemàtiques.

El lloc web ConservationEvidence.com, d’accés lliure, és gestionat pel Department of Zoology, University of Cambridge (Anglaterra), sota la supervisió del Prof. William Sutherland.

Més informació:
Web de ConservationEvidence.com
 
Referències:
Pullin A.S. & Knight T.M. (2001) Effectiveness in conservation practice: pointers from medicine and public health. Conservation Biology 15, 50-54.
Sutherland W. J. (2000) The Conservation Handbook: research, management and policy (: 111-113). Blackwell, Oxford.
Sutherland W.J., Pullin A.S., Dolman P.M. & Knight T.M. (2004) The need for evidence-based conservation. Trends in Ecology and Evolution 19, 305-308.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *