Conservació de la diversitat genètica

Acaba de publicar-se el llibre Conserving Plant Genetic Diversity in Protected Areas, editat pel nostre company J. M. Iriondo (UPM), N. Maxted (University of Birmingham) i M. E. Dulloo (Bioversity International, Itàlia).

 Més enllà dels objectius de preservació d’espècies i d’ecosistemes, habituals en la conservació d’espais protegits, l’obra posa el focus en la necessitat de conservació de la diversitat genètica intraespecífica, sovint força ignorada. Aporta arguments de tipus pràctic com ara que el manteniment de la diversitat genètica és fonamental per a la seguretat alimentària i per a la provisió de matèries primeres d’origen vegetal i com la millor manera de conservar-la és als seus hàbitats naturals.

L’establiment de reserves genètiques a l’interior dels espais protegits es demostra com un sistema efectiu de mantenir paquets de diversitat genètica que ulteriorment poden ser emprats en la millora de les espècies conreades. El llibre presenta guies pràctiques de gestió que poden ser aplicades a la conservació de la diversitat genètica continguda en espècies parentals silvestres de les espècies conreades i una síntesi del paper que hi poden jugar els espais protegits i està adreçat a estudiants i investigadors en agronomia i ciències ambientals i per a conservacionistes professionals, gestors d’àrees protegides i responsables de l’administració i de les polítiques ambientals.

Més informació

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *