Creació d’una reserva genètica de flora, a Andalusia

La nova reserva genètica es troba situada a Hoya de Pedraza, un dels jardins de la Red Andaluza de Jardines Botánicos (Foto: Geobio)

 


La Junta de Andalucía té aprovat un Pla de Recuperació multiespecífic de flora per a les plantes d’alta muntanya (Plan de Recuperación de especies amenazadas de Altas Cumbres). Una de les mesures que contempla el pla és la creació de reserves genètiques per a espècies altament amenaçades (mesura proposada en diversos documents del BioC i inclosa a l’ECCF 2014-2020).

 

El darrer número del Boletín Geobio informa de la construcció d’una reserva genètica per a Artemisia granatensis, endemisme amenaçat de les zones culminals de Sierra Nevada, sotmès a sobrepressió per la demanda com a medicinal (“manzanilla de la sierra”). La reserva s’ha creat en un dels jardins de la xarxa de jardins botànics dels parcs naturals d’Andalusia i compta enguany amb un miler d’individus, obtinguts de 5 poblacions naturals. Per a l’any 2017 està previst que es disposi ja de 2000 individus que permetin capturar la major part de la diversitat genètica de l’espècie.

 

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *