Creu de Sant Jordi 2009, a la Fundació Carl Faust

La Generalitat de Catalunya ha acordat la concessió de la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 15 entitats que s'han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la tasca de defensa de la seva identitat i de restauració de la seva personalitat o més generalment en el pla cívic i cultural. D'entre les entitats, ha estat reconeguda la Fundació Carl Faust (FCF), que regeix el Jardí Botànic MariMurtra, de Blanes.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 (si bé les primeres distincions no es van donar fins l'any següent) amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

 
Templet de Linné, al Jardí Botànic MariMurtra de Blanes, creat per Carl Faust (1874-1952) i avui regit per la Fundació que duu el seu nom i que ha rebut la Creu de Sant Jordi 2009
 
 

A la convocatòria del 2009, el reconeixement a la Fundació Carl Faust ha estat motivat segons la resolució per:

Entitat que, d'acord amb el valuós llegat del seu fundador, ha mantingut durant sis dècades a Blanes el Jardí Botànic Marimurtra, un dels més notables de la Mediterrània. En reconeixement a aquesta tasca, que comporta, entre altres activitats, el desenvolupament d'un programa ambiciós de recerca científica i de conservació de flora endèmica o amenaçada, molt convenient a Catalunya.

Juntament amb la FCF, només una altra entitat científica (el Museu Geològic del Seminari de Barcelona) ha rebut aquest guardó.  El lliurament tindrà lloc el dia 21 d'abril en un acte solemne al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. La nostra enhorabona a la FCF!
 
Més informació
 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *