Dades del BioC al BDBC 2009

Ahir van ser lliurades als responsables del Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya (BDBC), que dirigeix Xavier Font,  les actualitzacions corresponents a l’any 2009 dels mòduls CromoCat (diversitat cromosòmica de flora) i GenoCat (diversitat genètica molecular de flora), fruit del treball de buidatge i de catalogació de les dades que han dut a terme els investigadors del BioC (GReB) Joan Simon (responsable del projecte),  Marc Enríquez i Cèsar Blanché durant aquest any.


CD amb dades del mòdul CromoCat

Amb aquestes dades, el volum d’informació contingut a CromoCat és de 50.508 registres, amb 7078 referències bibliogràfiques. En aquests moments, disposem d’informació cromosòmica sobre el 86,5% dels tàxons de la flora vascular dels Països Catalans (pteridòfits, licopodiòfits, gimnospermes i angiospermes), tot i que només el 28,4% de les dades es refereixen a recomptes procedents de poblacions de localitats del territori (taula CRO-IN de CromoCat). La revisió de les dades contingudes a CromoCat, ara que compleix 10 anys de funcionament, indica la necessitat d’incrementar la recerca en aquest àmbit al conjunt dels Països Catalans per homologar-nos a d’altres països o territoris.

Pel que fa al mòdul GenoCat, en el seu quart any de funcionament (es va iniciar el 2006), s’han incorporat 1224 nous registres, que, fan ja un total de més de 7000 dades introduïdes. El contingut actual del mòdul incorpora dades moleculars sobre 1185 tàxons (el 24,2% del tesaure taxonòmic total emprat) dels Països Catalans. La velocitat d’aparició de noves dades i la necessitat de crear instruments tecnològics per a la seva anàlisi i gestió són els reptes que l’equip encara per a l’any 2010, on hi ha prevista una evolució a una nova versió del mòdul (GenoCat v. 4.0).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *