E-Flaixos en BCP, 11

Novetats de recerca en Biologia de la Conservació de Plantes en format breu, referides a Stachys maritima, a accions d’erradicació d’espècies invasores a l’Empordà i a conservació de pastures, així com noves publicacions (IEE, SCB Newsletter, Butlletí de l’ACCPAM)

Veure E- Flaixos anteriors (1-10)

Creix el cens de Stachys maritima al Baix Llobregat

Fruit dels treballs realitzats per al Consorci del Delta del Llobregat per un equip format per membres del Jardí Botànic Marimurtra i el BioC del GReB, s’ha pogut constatar que el nucli poblacional redescobert a la Platja del Prat i que constava d’un únic individu, té, a finals del 2008, un total d’onze individus. El cens forma part de l’estudi genètic realitzat pel BioC i la producció d’individus és duta a terme al Jardí de Blanes.

  • Més informació:

Notícia 5/12/2008 – Web del BioC


Noves accions de conservació a Cala Pedrosa

Aquesta tardor s’ha iniciat la segona fase d’actuació de control de la flora invasora al camí d’accés de Cala Pedrosa (Tamariu), espai inclòs dins la Xarxa Natura 2000 i a l’espai d’interès natural de muntanyes de Begur. L’acció és coordinada per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà).

  • Més informació:

Notícia 10/12/2008 – Vilaweb


Conservació de Pastures

Com a resultat del Dry Grassland Meeting que tingué lloc a Kiel l’agost de 2008, el grup alemany "Arbeitsgruppe Trockenrasen" i el  "Working Group on Dry Grasslands in the Nordic and Baltic Region", han unit esforços per a crear un grup informal paneuropeu per a la recerca i la conservació de pastures seques, el European Dry Grassland Group (EDGG). De moment, han desenvolupat tres eines principals: 1) la celebració de congressos anuals (European Dry Grassland Meetings); 2) Una nova revista electrònica (Bulletin of the EDGG ) i (3) un nou lloc web (www.edgg.org ) que ha estat ja incorporat als servei d’enllaços del portal del BioC. Finalment, s’anuncia la celebració del 6th European Dry Grassland Meeting, que tindrà lloc a Alemanya, a l’ Institute of Geobotany /University of Halle (31/08 a 2/09 del 2009), sota el tema:  "Dry grasslands – species interaction and distribution".

 
Publicacions

NOVA PUBLICACIÓ: IDEAS IN ECOLOGY AND EVOLUTION

Hem rebut la notícia de l'aparició de IDEAS IN ECOLOGY AND EVOLUTION, una nova revista que segueix el model open-access, dedicada a temes creatius d'ecologia i evolució, de publicació ràpida i amb el sistema de peer-review. Segons la pròpia revista:

IEE publishes only short forum-style articles that develop new ideas or that involve original commentaries dealing with any topic in the broad domains of ecology and evolution. Articles may have an applied or fundamental focus, they may encompass any level of biological organization, and may involve any taxa, including humans. Articles may address specialized audiences within particular recognized sub-disciplines of ecology or evolution, or they may be broadly pitched to a more general audience, including articles that aim to inform fields of study outside of biology. All articles will share conceptual foundation in the core principles of ecology and evolution studied by biologists.

IEE provides a rapidly published repository for cutting-edge novel thinking and opinion-pieces, combining the speed of blog-style communication with formal peer-review credit. As a reliable source of inspiration, the journal aims to play a leading role in guiding the direction and progress of both future research and public awareness in ecology and evolution.


BUTLLETÍ DE L'ASSOCIACIÓ CATALANA DE PRODUCTORS DE PLANTES AROMÀTIQUES I MEDICINALS, vol 12 (2008)

Segons que ens informa Eva Moré (del CTFC de Solsona), ha aparegut el volum 12, dedicat al sector dels olis essencials.

Accés al  BUTLLETÍ ACPPAM NÚM 12

 

SOCIETY FOR CONSERVATION BIOLOGY NEWSLETTER
SCB Newsletter – Vol 15 (Novembre de 2008)

  • Enllaç a la versió electrònica (web i pdf descarregable)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *